Så stöttar du en vän som går igenom ett break up

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Det är inte lätt att veta vad man ska göra när ens kompis är ledsen och hjärtekrossad. Men det finns några saker. Vi har tipsen!

1. Lyssna

Kanske den viktigaste punkten av alla. Att lyssna och finnas där. Man behöver inte alltid säga så mycket. Istället för att stressa över de perfekta sakerna att säga – lyssna! Ibland behöver personen bara få prata av sig.

2. Läxa inte upp

"Vad var det jag sa" är det värsta du kan säga när din kompis är ledsen. Förmodligen har hon redan insett själv att hen var en idiot, eller att förhållandet inte var bra.

Läs även 7 tecken på att ni klickar i sängen – men inte i kärlekslivet

3. Hör av dig

När ett förhållande tar slut går personen miste om den som hon pratar och bollar med varje dag. Världen vänds upp och ner. Visa att du finns där. Sms:a och fråga hur dagen har varit, eller ring när hon kommit hem från jobbet. Påminn henne om hur fantastisk hon är. Och gör vad du kan för att hon ska känna sig mindre ensam.

4. Umgås

När man är ledsen är oftast vardagsmåsten det sista man orkar. Åk hem till din kompis och laga mat. Ta hand om disken. Plocka upp prylar från golvet och byt till rena sänglakan. När man är riktigt ledsen är det skönt att få känna sig lite omhändertagen. Även om din kompis inte kommer orka visa det, så kommer hon bli tacksam.

5. Distrahera din vän

Ge din kompis något annat att fokusera på än att det har tagit slut – det kommer hjälpa henne att gå vidare. Styr upp en tjejkväll, ta med henne på bio eller varför inte åka bort en helg?

Läs även Därför ska du välja den roliga killen

Läs även 9 saker du känner igen om du bor med en tjej

Följ Modette på Facebook!