Bianca Ingrosso om vikthetsen: "Det är inte konstigt att jag har blivit smal"

1 av 2
- Foto: Stella Pictures
2 av 2
"Det viktiga är att tänka positivt" - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Modette pratade med Bianca Ingrosso om kommentarer i sociala medier, vikthets och självförtroende.

Du har fått en del kommentarer om att du har gått ner i vikt på bloggen och Instagram. Vad säger du om det?

– Jag vet själv att jag blivit väldigt smal. Det blir alla som dansar här. Vi dansar 5 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Det är inte konstigt att man går ner i vikt. Det är hårdträning och jag som både är gluten- och laktosintolerant mår bäst av att äta nyttigt och jag har ätit väldigt fräsch mat här. Även min danspartner Alex har gått ner mycket i vikt. Let's dance är känt för det! Jag är en tjej som alltid pendlar i vikt. Det är inte världens grej!

Hur reagerar du när du får negativa kommentarer?

– Jag var beredd på att det skulle bli mycket kommentarer nu under Let's Dance. Det är ju ett av Sveriges största program och ett program som folk har mycket åsikter om och folk dömer mycket, men jag har inte fått så mycket skit som jag trodde att jag skulle få. Jag lägger inte mycket energi på det.

Läs även Bianca Ingrossos hyllning till sina föräldrar: "Det betyder så mycket"

Du har tidigare berättat att du har haft ätstörningar. Hur har det varit under din medverkan i Let's Dance och nu när din kropp har kommenterats?

– Det var någon som skrev ”hellre att hon är smal än att hon är fet” och det är ju inte okej. Men jag känner mig nöjd med den jag är och jag känner inte längre hetsen över att bli smal. Jag kan äta det jag vill och det jag blir sugen på. Let's Dance har gjort att jag har fått ett inre självförtroende och känner att insidan betyder mer. Det är jag stolt över, för det hade kunnat bli tvärtom.

Läs även Biancas relation med Benjamin: "Vi är nästan äckligt nära"

Vad tror du det beror på, att programmet har gett dig bättre självförtroende?

– Varje vecka känner man att man klarar något nytt. Jag kan hantera stress, media och press. Det är så mycket jag känner att jag klarar av, så hetsen att se bra ut som jag hade tidigare har trappats ner, för jag har fått känna att jag är duktig. Det har gett mig ett inre och bättre självförtroende och självkänsla.

Vad skönt!

– Ja, jag tänker inte längre att ”livet är bra när man är smal” utan mer ”livet är bra när man klarar mycket och är en stark kvinna”.

Läs även Sno stilen! Inspireras av Bianca Ingrosso

Vad har du för tips till alla unga tjejer som behöver stärka sin självkänsla och som inte kan vara med i Let's Dance?

– Fundera på vad du är bra på och lägg mycket fokus på det! Det är så lätt att tänka negativt och man jämför sig med allt man ser på sociala medier. Det viktiga är att tänka positivt. Fokusera på det du är bra på och kör på det!

Ibland är det ju så svårt att göra det. Har du något tips på hur man vänder negativa tankar?

– Molly Sandén sa ett så bra tips i en intervju som jag läste med henne: Tänker du en dålig tanke om dig själv, så måste du tvinga fram fem bra tankar om dig själv. Som ett positivt straff! Det tycker jag var så bra.

Läs Biancas blogg här!

Läs även Bianca om förra veckans intima rumba: "Det kryddade vårt förhållande"

Läs även Biancas relation med Benjamin: "Vi är nästan äckligt nära"

Vill du veta hur det är att dansa med Biancas danspartner? Det vet vi!

Bildkälla Stella Pictures Bianca Ingrosso

Gilla Modette på Facebook!