Här ska du aldrig förvara dina skönhetsprodukter

Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Förvarar du ditt smink i badrummet? Då borde du nog tänka om!

1. I närheten av fönstret

Varken solljus eller draget från fönstret är bra för dina produkter, eftersom det kan påverka konsistensen på exempelvis dina krämer och bodylotions negativt. Då är risken att dina produkter inte håller lika länge.

2. I badrummet

Badrummet är faktiskt ett av de värsta ställena du kan försvara dina skönhetsprodukter och smink på. Värme och fukt kan nämligen leda till att det blir lättare för bakterier att frodas, vilket i sin tur kan leda till inflammationer och utslag på din hud.

Läs även 5 highlighters för fantastisk glow

3. I närheten av ett element

Av exakt samma anledning som att inte ska förvara dem i badrummet: dina krämer och din parfym mår inte bra av värme. Om du förvarar produkterna i närheten av en värmekälla, så som ett element, kan det göra dem mindre effektiva.

4. I kylskåpet

Är du en av dem som brukar förvara din eyeliner i kylskåpet för att förlänga hållbarheten? Då kanske du borde tänka om. Det kan vara bra för vissa produkter att hållas kylda, men de flesta skönhets- och sminkprodukter som du använder dagligen mår bäst i sval rumstemperatur. Kallare miljö än så kan påverka konsistensen negativt.

5. I bilen

Har du någon gång råkat glömma ditt läppstift i bilen, för att sedan komma tillbaka och hitta en stor gegga på sätet? Ett tydligt tecken på att värme och smink inte är en bra kombo.

Se till att förvara dina produkter på en mörk och sval plats, till exempel i en byrålåda i sovrummet, om du vill att de ska hålla sig fräscha länge! 

Läs även Därför ska du använda deo i ansiktet

Gilla Modette på Facebook!