Victoria Secret-modellen om kroppshetsen: "De sa att jag var tvungen att gå ner i vikt"

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Modellen Erin Heatherton slutade som Victoria Secret-modell för tre år sedan, nu startar hon en kampanj för att motverka kroppshetsen.

Erin Heatherton, känd som ett ansikte utåt för Victoria Secret, gick på catwalken mellan 2008-2013. Hon slutade som modell för tre år sedan då hon fick nog av kroppshetsen jobbet innebar. Nu startar hon en kampanj som ska motverka kroppshetsen.

Foto: Stella Pictures

Läs även Victoria's Secret Fashion Show – se skillnaden på tio år

– Mina två sista visningar fick jag höra att jag var tvungen att gå ner i vikt, och jag tänkte "va, på riktigt?" säger hon till Time Magazine.

Erin säger att hon var deprimerad under sina visningar då hon kände att hennes kropp hindrade henne i jobbet. Sedan kom hon till en punkt då hon fick nog – och hoppade av.

Läs även Den här kvinnan provade att leva som en Victoria Secrets-modell i en vecka

Nu, tre år senare, skriver hon ett inlägg på sin Instagram om den press hon fick utså med en bild på sig själv i en t-shirt där det står "Empowered by Failure".

I inlägget beskriver hon hur hon kämpade med sin kropp för att uppfylla kraven på "perfektionism", men att hon nu har hittat tillbaka till sig själv och klivit bort från den fabricerade versionen av henne. Hon skriver också att hon ska starta en kampanj som motverkar kroppshetsen – något vi tycker är otroligt viktigt och bra.

Hon avslutar inlägget med "Om du inte är sann mot dig själv, vad är poängen då?".

Läs även Så blir du den perfekta kvinnan

Läs även Dessa heta artister gäster Victoria's Secret Fashion Show 2015