Vill du ha vackert och friskt hår? Det enda du behöver är vinäger!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Testa det här om du vill ha friskt och vackert hår!

Du har väl redan läst att du ska ha ketchup i håret om du är blond? Eller att du borde använda deo i ansiktet? Här är ytterligare en skönhetstrend att testa! Nämligen vinäger i håret.

Varför ska du då ha det? Jo, trots att du schamponerar noggrant när du duschar stannar ofta rester av hårprodukter kvar i ditt hår. Genom att blanda två teskedar äppelcidervinäger med 2,5 dl vatten och massera in i håret efter schamponering blir det ordentligt rent. Ättiksyran i äppelcidervinäger tar nämligen bort alla rester från dina produkter.

Lider du av mjäll? Då har du ytterligare en anledning att använda vinäger. Äppelcidervinäger innehåller nämligen ämnen som är effektiva mot svamp, samt motverkar mjäll och lindrar torr hårbotten. Det ger även ett balanserat PH-värde till din hårbotten och hjälper till att återställa hårbottens eget skydd mot svamp och mjäll. Gör en mix av lika mycket vinäger som vatten och massera in det i din hårbotten innan du tvättar håret.

Men, vi är inte färdiga än! Vinäger ger även glans till håret. Så om du vill ha ett friskt och glänsande hår bara måste du testa det här!

Kan du inte få nog av bra hårtips? Klicka här!

Läs även Så här länge ska du duscha – om du vill ha glänsande hår

Gilla Modette Skönhet på Facebook!