10 tecken på att du har en dålig kompis

Lista, vänskap, relationer
Har du en dålig kompis? Här är 10 tecken på att det kanske är dags att göra slut. - Foto: Mean Girls
Dela på Pinterest
Det är viktigt att kunna se när en vänskap blivit mer destruktiv än hälsosam. Om det är ett namn som cirkulerar i ditt huvud under samtliga punkter är det kanske dags att ge sig ut och leta efter nya vänskaper!

1. Din kompis vill bara umgås på hennes villkor

Är det inte konstigt att din kompis aldrig har tid att ses när du hör av dig? Men när hon vill ses möts ni upp på den tid och plats som hon önskat. Detta är ett tydligt tecken på att ni bara umgås när det passar din kompis.

2. Kompisen hör av sig när hon behöver något

Brukar din sms inkorg eka tom under vardagarna men gå varm inför midsommarfesten, när ditt jobb söker personal eller när du har en extra konsertbiljett över? Då är det dags att se över vad din kompis egentligen är ute efter.

3. Har du roligt med henne – eller hon åt dig?

Skrattar din vän med dig eller åt dig? Ibland är det svårt att skilja på att vara en skön tjej eller en clown som folk driver med. Säg ifrån om det blir för mycket. 

Läs mer: Är din kompis kär i din partner? Testa här!

4. Förtroendet är inte ömsesidigt

Du och din bästis delar allt med varandra. Eller? Hon vet allt om dig, men när du tänker efter så har du ingen aning om vem @hunkiga_killen som alltid snapar henne är. Detta är ett tydligt tecken på att din kompis inte känner samma förtroende för dig som du gör för henne. Då kan det vara bra att tänka två gånger innan du avslöjar alla dina egna hemligheter.

5. Dina hemligheter kommer alltid på tal när ni umgås med andra

Råkar din vän ofta slinka ur sig hemligheter om dig som hon "trodde alla visste"? Oavsett om det är ett misstag eller ett medvetet val så är det inte okej att avslöja en kompis hemligheter. Var vaksam om din kompis ber om ursäkt för detta alldeles för ofta.

6. Skitsnack, nej tack!

Snackar din kompis ofta skit om andra med dig så är det dags att öppna ögonen. Kan hon prata illa om andra med dig så kan hon prata illa om dig med andra. Skitsnack är ett BIG NO NO. 

Läs mer: Är din bff verkligen en bra vän? Testa här!

7. Din vän ger dig dömande blickar

Känner du alltid en klump i magen för att öppna ditt hjärta och mötas av en dömande blick? Då är det kanske dags att lägga vänskapen på hyllan. Vänner ska stötta och råda varandra. Inte döma dem för deras misstag.

8. När kompisen inte blir glad för din skull

Delad glädje är dubbel glädje. Vad är vitsen med vänner om din kompis inte kan glädjas med dig. Riktiga vänner tar varje tillfälle som går att fira och hylla varandra. Att din kompis aldrig uppmuntrar dina framgångar är ett tydligt tecken på att hon ser dig som en konkurrent snarare än en vän.

9. Handlar allt om din kompis?

Tycks era konversationer om dina problem alltid sluta med att samtalet handlar om din vän? Att kunna lyssna och bry sig om hur ens vänner mår är jätteviktigt. Självupptagna vänner som inte orkar bry sig om andra är inte bra vänner.

Läs mer: Testa här! Kommer ni vara vänner för alltid?

10. De behandlar dig dåligt framför folk

Har din kompis en vana av att snäsa mot dig, ge dig order eller förlöjliga dig framför folk? Dumpa direkt! Ingen ska behöva ta det av någon, speciellt inte av en kompis!

Läs mer: Berättar du det här för din kompis? Då är hon definitivt din allra bästa vän!