Så går du vidare när du blivit dumpad (och blir på topp!)

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du blivit dumpad och allt känns hopplöst? Det kanske känns som att du aldrig kommer må bra igen – men vi lovar dig att det kommer bli bättre.

1. Gråt ut

Att hålla dina känslor inne gör bara allt mycket värre och din sorgperiod kommer ta längre tid. Det är både skönt och bra att låta tårarna komma ut – och tillslut kommer det inte finnas några tårar kvar.

2. Tänk på det negativa

Istället för att tänka på det du saknar med ditt ex – fokusera på det negativa som du ogillade och störde dig på. Det får dig att se fördelarna med att ni inte är tillsammans längre!

3. Acceptera

Att acceptera beslutet är jätteviktigt för att du ska kunna släppa taget och gå vidare. Tyvärr befinner du dig i en situation där du är maktlös och om du har blivit dumpad finns det ingenting du kan göra åt det. Ju snabbare du inser det, desto snabbare kommer du att må bra igen.

4. Skriv dagbok

Känner du att du inte riktigt kan berätta precis alla dina känslor för dina vänner? Skriv ner dina tankar i en dagbok! Prova att skriva ett brev till ditt ex och berätta exakt hur du mår, men behåll brevet själv istället för att skicka det.

Läs även 15 citat som garanterat kommer motivera dig

5. Gör en spellista

Skapa en spellista med massa "Girl Power"-boost! (Beyoncé är såklart ett självklart val!)

6. Fokusera på dig själv

En positiv sak med att vara singel är att du bara behöver tänka på dig själv – och du kan göra precis vad du vill! Skaffa en hobby och gör det du verkligen brinner för. Älskar du att resa och vill lära dig något nytt? Lär dig ett nytt språk! Eller börja måla om du gillar att vara kreativ. Du kan göra allt du vill!

7. Ge det tid

Du har säkert hört (och kanske till och med är trött på) uttrycket "tiden läker alla sår." Men ett krossat hjärta tar tid att läka, precis som vilken sjukdom eller skada som helst. Ibland kan det ta flera månader att komma över någon – men tillslut kommer allt att börja kännas bättre igen.

8. Umgås med dina vänner

Det finns ingen bättre medicin mot ett brustet hjärta än sina vänner! De får dig alltid att må bra och du kommer få massa bra och positiv energi av att hänga med dem. Dessutom ser dina vänner ert förhållande från en annan vinkel och kan ta upp saker som du inte själv har tänkt på – som kanske inte var så bra i ditt förhållande.

Mer:

Vill du komma över ditt ex? Då ska du göra det här

5 tankar du ska ha när du tvivlar på dig själv

9 stadier vi går igenom när vi blivit dumpade

Saker att tänka på – när det känns som att du aldrig ska komma över ditt ex