7 saker vi minns att man gick igenom inför midsommar

Det finns några saker som du måste tänka på innan midsommarfirandet - Foto: ch_ch/ Shutterstock
Dela på Pinterest
Midsommar är inte bara sju sorters blommor och jordgubbstårta. Det här har väl alla gått igenom innan sommarens största högtid?

Psst! Tänk på rådande restriktioner när du planerar årets firande.

1. Kampen om att få ledigt från jobbet

Samhället står tyvärr inte still under midsommar, hur festligt det än må vara. Förbered dig på att vässa armbågarna då allt är tillåtet i krig, kärlek och få igenom sin ledighetsansökan på jobbet inför högtider. 

2. Att välja sida

Ska du välja en romantisk midsommar med din partner eller festen med tjejerna? Kanske har du blivit bortbjuden med familjen men vill helst av allt bara fly alla firanden och ha en semesterweekend någonstans? Att välja vem du ska spendera midsommar med är inte alltid helt oproblematiskt.

3. Att välja maten till midsommarmiddagen

En klassisk midsommarmiddag kan vara svår att få till då någon i sällskapet är laktosintolerant, den andre allergisk och den tredje bara käkar LCHF. Ska en person fixa allt eller ska hela gänget köra knytkalas, och i sådant fall, vem köper vad? Denna fråga kan diskuteras i gruppchatten i all oändlighet... 

4. Att styra upp gästlistan

Att styra ihop en midsommarfest är inte alltid det lättaste. Speciellt inte när det kommer till att få ihop gästlistan. Hur övertalar man det nykära paret att komma? Vad gör man när alla tjejkompisar vill ha dit ett visst killgäng förutom en? Rätt folk till rätt fest är avgörande för en bra midsommarfest! 

Foto: Unsplash

5. Klädpaniken

Helt plötsligt så är midsommar runt hörnet och du har ännu inte fixat en outfit. Blommig eller enfärgad klänning? Lång eller kort? Eller ska man köra på byxor ändå? Varför lyckas man alltid vara ute i sista sekunden inför dessa återkommande festligheter?

6. Vädersnojan

Om det är något vi svenskar gillar att hålla koll på så är det vädret. Vilket inte är speciellt konstigt då det är avgörande för vad man ska ha på sig eller om man ska sitta ute eller inne. Men vad gör man när den ena väderappen visar 25 grader och strålande sol medan den andra varnar för snöblandat regn?

7. Att få till den perfekta midsommarkransen

Ängen hade inte alls det utbudet av Instagram-vänliga blommor som du förväntat dig. Åter igen får du posera på alla bilder med en krans gjord av maskrosor. 

Artikelbild: Av ch_ch/ Shutterstock