10 skönhetsmissar du gjorde som tonåring (Varför ville vi se ut så!?)

Mean Girls
Sminkmissar som du troligen minns. - Foto: Mean Girls
Dela på Pinterest
Tonårstiden är till för att experimentera med sin stil och sitt utseende, men vissa tog det ett steg för långt. Är du en av dem? Läs listan och se hur många punkter som stämmer in på dig!

1. Fondationrand
Vi minns alla (med obehag) randen som skiljde ansiktet ifrån halsen med kanske 7 nyanser. Hur kunde det vara så svårt att välja rätt färg?

2. Brun utan sol fläckar
Kanske var vi inte lika noggranna för, eller så har det tack och lov utvecklats bättre bus-produkter. Fläckiga ben och armar var vardagsmat i skolkorridorerna.

Läs mer: 13 saker vi tror att du glömt att tacka din mamma för

3. Fondationläppar
Ljusa läppar var det finaste man visste som nykläckt tonårstjej. Eftersom ingen verkade veta vad läppstift var så fick man använda favoritprodukten fondation igen.

4. Genomskinligt läppglans
För vi ville ju inte förstöra våra ljusa fondationläppar med färg!(?)

5. Idominläppar
Om det inte blev tillräckligt ljust med fondation så fick man ta till till den tjocka idominsalvan, för det blev ju så mycket snyggare. Eller hur?

Läs mer: Zara Larsson: "Aknen gör att jag aldrig går ut osminkad"

6. Kajalpennor
Hårda kajalpennor som smetades ut både över och under ögat. För att inte glömma den vita pennan som fick ögonen att se så mycket större och piggare ut.. (Vi ryser!!)

7. Bronzer
Brunpuderdosan var guds gåva till mänskligheten. Den är fortfarande en av de mest populära sminkprodukterna, men i måttliga mängder...

8. Söndernoppade ögonbryn
Less was more när det kom till 14 åriga tjejers ögonbryn. Pincett, vax, tråd och rakhyvel. Alla metoder var välkomna så länge brynen var minimala!

Läs mer: 9 anledningar till varför din gymnasievän kommer vara din bff livet ut

9. Uppklippt hår
Tunt på längderna och mycket volym på huvudet. Hårspray och tupperingskammen var många tonårstjejers bästa vän genom högstadiet, tillsammans med plattången såklart!

10. 70 lager mascara
Eftersom ögonbrynen lyste med sin frånvaro fick man kompensera med långa och fylliga fransar. Eller ah, tjocka klumpiga spindelben.

Läs mer: 9 saker vi önskar att vi kunde smsa våra tonårs jag

Gilla Modette på Facebook!