5 saker du aldrig ska göra precis innan du lägger dig

- Foto: Copyright 2016. All rights reserved.
Dela på Pinterest
Vill du vakna upp och känna dig utvilad och på bra humör? Då borde du läsa det här.

1. Jobba från sängen

Jobbet är ofta förknippat med stress och att lösa problem. Att svara på de där sista mejlen eller fixa en grej till morgondagens presentation är ingen bra ide att göra det sista du gör på dagen. Det kommer göra det svårt för dig att slappna av och sova ordentligt. Det är bättre att ställa klockan en kvart tidigare och göra det morgonen efter.

2. Ta ett glas vin

Det kanske gör det lite lättare att somna men det kommer att ge dig sämre kvalitet på din sömn. Och bidra till att du vaknar upp tröttare än om du skippat det där glaset.

Läs även: 5 anledningar till att alltid sova naken


3. Kolla igenom Instagramflödet

Du blir både påverkad av ljuset från telefonen när du ligger i ett mörkt rum och scrollar men dina hjärna behöver även tid för att bearbeta alla intryck från bilderna. Båda bidrar till att det blir svårare att somna.

4. Äta socker

Socker kickar igång kroppen, även om det inte varar så länge så blir det betydligt svårare att somna efter några bitar choklad eller en godispåse.

Läs även: 9 saker som gör det lättare att gå upp på morgonen


5. Dricka för mycket vatten

Att dricka mycket vatten hör vi ofta är bra av flera anledningar men att avsluta dagen med några glas vatten är ingen bra idé – risken är stor att du kommer behöva avbryta din sömn för att gå på toaletten mitt i natten.

Läs även: Det här borde du göra på morgonen – för att ha energi hela dagen

Gilla Modette på Facebook!