Zeana Muratovic knockar alla under sin audition i Idol 2016

Zeana Muratovic från Melodifestivalen 2019 om Idol och sin idolaudition 2016. - Foto: Zeana Murtaovic och Idol 2016.
Dela på Pinterest
I går klev Hip Hop-bruden Zeana Muratovic in i Idol och rev av en grym audition. Vi ringde upp henne för att prata lite om musik, jantelagen och självklart Idol.

I går klev Zeana Muratovic, 23, från Göteborg in till Idol-juryn och knockade alla totalt. Med hennes otroligt grymma attityd och sköna röst kammade hon hem tre guldbiljetter, utan några tvivel.

Hon säger att hon hatar jantelagen och tror stenhårt på sig själv. Och varför hon sökte till Idol just den här säsongen? Jo, för att det är en ny jury. Zeana säger till Modette att hon aldrig hade varit med om det inte var för nya juryn, eftersom de nu är mer inriktade på R&B och Hip Hop.

– Jag är mån om att jag vill göra det på mitt sätt. Jag vill göra det fett. Jag ska bli historisk, säger hon.

Och det är inte bara jantelagen hon utmanar, hon vill även ändra på den mansdominerade branschen.

– Jag har fått höra ”kan du inte bara sjunga och strunta i rappen”. Och ”du är bra för att vara tjej”. Det är en mansdominerad bransch men jag ska slänga in kronan, säger hon

> width="100%">

Zeana menar att jantelagen är en oskriven regel som hindrar folk från att utvecklas och nå sina drömmar. När hon gick i femman fick hon höra att hon skulle stoppa sina drömmar i fickan, något som tack och lov inte gjorde.

– När alla frågade vad man ville bli så sa jag att jag skulle ta över världen och bli artist. En lärare sa då att jag inte skulle tro så mycket och inte tro jag var bättre än någon annan. Men vem är någon att ifrågasätta någon annan? Säger hon.

Zeana har skrivit musik i det tysta under en längre tid men nu är hon alltså här för att tävla i Idol. Hon säger att hon ska försöka få in mycket eget material i tävlingen, vilket vi ser sjukt mycket fram emot.

Kommer du vinna Idol 2016?

– Oj, jag har inte tänkt så långt än. Men jag tror det kommer gå bra, tror jag fixar det!

Gilla Modette på Facebook!