8 knep som gör dig snyggare på bild (så himla bra!)

Dela på Pinterest
Alla kan inte födas fotogeniska men det finns knep att ta till som kommer få dig att glänsa på alla foton.

1. Lär dig om dina vinklar
Försök att alltid bli fotad rakt framifrån. Det är den enklaste vinkeln att jobba med. Om du måste bli fotad ovan- eller underifrån mot all förmodan så krävs det lite övning för att lära dig om hur dina vinkar funkar. Ett tips är att hålla ned hakan om kameran är riktad underifrån, det skapar en tydligare käklinje.

2. Slappna av och känn dig bekväm
Om du är stel och osäker så kommer det lysa igenom bilderna. Släpp pressen om att få den där perfekta bilden och strunta i om folk tittar. Om du har kul och trivs framför kameran så kommer bilderna bli bra automatiskt.

3. Kontrollera ditt leende
Det finns två typer av leende, ett vackert och medvetet leende som fångar blickar och ett galet som kommer fram när du asgarvar och larvar runt med dina vänner. Båda typerna är vackra i sig men det medvetna leendet gör sig oftast bäst på bild. Försök se glad ut när du fotar, men ha kontroll över mungiporna.

4. Lär dig detta smarta ögonknep
Be fotografen räkna ned från tre. På tre så öppnar du ögonen, på två fokuserar du blicken och på ett trycker fotografen av. På så sätt få du alltid pigga och snygga ögon. Dessutom så slipper du få bilder där du blundar.

5. Säg inte "cheese"
Leendet du får av att säga det berömda fotoordet ser både stelt och plastigt ut. Säg istället något med bokstaven "o" om du måste säga något. Genom att säga "ton" tyst för dig själv formar dina läppar på ett mer naturligt sätt och ger dig ett litet plut på köpet.

6. Lär dig av dina misstag
Att bli snygg på bild är inget man lär sig över en natt. Gå alltid igenom dina bilder efter att du blivit fotad. Vad gör du bra och vad kan du förbättra? Hänger den högra armen helt död på alla bilder? Se till att hålla handen vid höften nästa gång.

7. Öva framför spegeln
Ja, det kommer kanske kännas lite konstigt i början. Men testa dina vinklar hemma i spegeln så ofta du kan. Tillslut kommer dina poser sitta på varenda bild!

8. Ta ett steg bakåt
Försök att inte vara den som står närmast kameran när du är med på en gruppbild med dina vänner. Ta ett steg bakåt istället och kör en avslappnad pose. Vrid och vänd på er så alla får med sin snyggsida och blir nöjda och glada!

Bildkälla: Josefin Dahlberg Tuva Alicia Vanja Wikström Ida Marie

Gilla Modette på Facebook!