Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Blondinbella listar: Här är 8 saker du måste ha koll på i livet

Foto: Pexels

Dela på Pinterest
Hur många punkter kan du checka av?

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är en förebild när det gäller karriären, och på bloggen har hon nu skrivit upp åtta saker som vi borde ha koll på i livet. Hon menar inte att det passar för alla, men att hon prioriterar sitt liv på det här sättet och skriver att alla borde ha koll på det.

Läs även Blondinbella rasar över den nya tjejbilen: "Kör med underlivet och parkerar med brösten"

Den första, och viktigaste punkten, enligt henne är jobbet. Hon skriver att det är viktigt att du har en bra chef som du trivs med och att du spenderar åtta timmar om dagen på något som gör dig glad. Ganska bra punkt, eller hur?

Efter det skriver hon att du måste spara till en buffert som du klarar dig på i minst tre månader. Hennes tips är att spara 10 % av din lön varje månad.

Läs även Blondinbellas rejäla tabbe – visar varför du ska alltid ska öppna posten i tid

Sedan tar hon upp livet som sambo, vad som måste göras då. Hon skriver att samboavtal eller äktenskapsförord behövs så fort som möjligt i en relation. I Blondinbellas och Odd (hennes man) avtal står det "Mitt är mitt är ditt".

Fjärde punkten är testamente och femte punkten är att öppna ett konto där du spar pengar till dina barn. Varje månad sparar Odd och hon två tusen kronor till barnen.

De sista punkterna handlar om att teckna försäkringar, spara till pensionen och att betala procentuellt hemma – alltså om din partner tjänar mer än dig ska hen betala mer.

"Om ena äger boendet så ska den som inte äger boendet inte betala av räntan på lån", skriver hon på på punkt 7, något som fått läsare att reagera, då flera inte håller med.

View this post on Instagram

Jag tänkte dela med mig av mina livsråd, en liten checklista på sådant som man ska ha koll på. Allt fungerar ju inte för alla såklart men såhär prioriterar jag i mitt liv (full version på bloggen): 1. Ha ett jobb som du trivs med och en bra chef om du är anställd. 2. Spara till en buffert som du klarar dig på i minst tre månader. 3. Om du lever med någon, ha samboavtal/ äktenskapsförord. 4. Testamente, speciellt om ni inte är gifta och har barn. 5. Barnspar. Summan är mindre viktig, bara att det är något. 6. Barnförsäkringar, inkomstförsäkring, livförsäkring. 7. Betala procentuellt hemma. 8. Jämn pension. Om ni är en familj med barn och en av er är tar fler föräldradagar och vabbar betydligt mer så måste ni jämna ut pensionen. Man kan ge bort 2,5 % av den statliga pensionen till sin partner. Hur många punkter kan ni checka av?

A post shared by Isabella Löwengrip (@isabellalowengrip) on

Läs Blondinbellas inlägg här.

Bildkälla Blondinbella

Gilla Modette på Facebook!