Så vet ni om ni är redo att flytta ihop – 7 frågor att diskutera

Sambo, bo ihop
Är ni redo för att flytta ihop? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Går ni i tankar på att bli sambos? Då måste ni sätta er ner och diskutera det här först.

1. Är ni på samma plan?

Att flytta ihop innebär inte att ni ska leva med varandra resten av livet. Men det kan vara bra att diskutera det här. Är ni säkra på varandra? Hur ser ni på framtiden? Ni båda två tänker garanterat på det och börjar tveka lite när ordet sambo (ja, det är lite skrämmande för vissa) kommer på tal – men prata om det, kommunicera.

2. Hur ska ni betala för hyran?

Är en av er student, eller arbetslös? Hur ska ni dela upp det? Diskutera vad som känns rimligt och rättvist.

3. Var vill ni bo?

Jobbar ni i olika städer? Eller har ni vänner i olika delar av stan? Det finns många faktorer som spelar in här. Lyssna på varandra, prata allvarligt om det och börja sedan leta boende.

4. Vad har ni för morgonrutiner?

Ja, det här är viktig punkt. Morgonen kan förstöra eller förgylla en hel dag. Vi alla har vår egna morgonrutin och det är viktigt att respektera andras. Tänk vad jobbigt det blir om en av er står inne på toaletten i tre timmar en morgon och den andra inte får någon tid därinne alls. Jobbigt, minst sagt.

5. Hur hanterar ni gäster?

Även detta är viktigt att diskutera. Hur ofta är det egentligen okej att någon hänger hos er? Hur ser ni på hemmafester? Vem får och vem får inte sova över? Det är ert gemensamma hem nu, så alla kort måste läggas fram på bordet.

6. Hur ska ni dela upp hushållssysslorna?

Vissa par har regeln "du dammsuger så diskar jag" eller "varannan dag". Det är helt upp till er hur ni gör, men för att förminska framtida bråk – diskutera detta!

7. Hur ska ni hålla gnistan levande?

Ja, tro det eller ej. Att flytta ihop kan lätt få gnistan att slockna. Ni kommer umgås med varandra varje dag – så vad ska ni göra för att det ska pirra i magen varje gång ni ses? Kanske ha en dejtnight en gång i veckan? Sätt upp en plan!

Vill du veta om du är redo att flytta ihop med din älskling? Gör det här quizet.

Gilla Modette på Facebook!