Tjejer berättar: Jag blev våldtagen av min pojkvän

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Våldtäkt kan ske inom en relation, i skolan, på festen – överallt. Här är vår fjärde del av vår miniserie som vill belysa detta.

Våldtäkt kan ske inom relationer, bakom stängda dörrar, i offentligheten och ja... överallt. Det finns ingen "bild" över hur en typisk våldtäkt ser ut och det är inte alltid en främmande man som hoppar ut framför en buske. Det här är något vi på Modette vill belysa och har därför gjort en undersökning där vi frågat tjejer, i två stora Facebookgrupper, om de blivit våldtagna – och av vem.

Över 3 500 tjejer svarade på frågan om de har blivit våldtagna någon gång, och resultatet är verkligen skrämmande.

60 procent svarade att de aldrig hade blivit våldtagna. 32 procent svarar att de har blivit våldtagna och 8 procent svarar att de inte vet om de blivit våldtagna – alltså kan vi förmodligen räkna in dessa i de andra 32 procenten, tyvärr.

I en miniserie kommer vi nu publicera flera olika historier från dessa tjejer, som berättar vem deras våldtäktsman är. Vi börjar med 13 tjejer som har blivit våldtagna av sina pojkvänner.Jag var tillsammans med min kille i 3,5 år. Jag har tappat räkningen på hur många gånger han våldtagit mig och hur många gånger han sexuellt ofredat mig. Gruppvåldtäkt var tyvärr inget ovanligt då han ville ha med sina vänner. Jag bara skrek, grät och slog. Ibland slutade det med att de slog mig medvetslös. Jag vågade inte bryta vårt förhållande så jag levde kvar i ett förhållande med våldtäkt och psykisk och fysisk misshandel nästan dagligen.

Mitt ex våldtog mig. Jag gick först med på sexet, sen sa jag nej och att jag inte ville mer. Men han skrattade och fortsatte. Jag började gråta och då sa han ”blir bara kåt när du gråter” så han slutade inte förrän jag använde våld mot honom.


Jag kom hem full från krogen. Jag spydde och la mig sen i sängen för att sova. Men min pojkvän blev arg och tryckte ner anti-depp i halsen på mig. Sedan drog han ner mina byxor och påbörjade. Jag skrek nej och grät, men sen blev jag i chocktillstånd och bara låg där, plus att jag var full och lam på grund av medicinerna. Jag kunde inte röra på mig, försökte slå mig fri men det gick inte.


Det här är första gången jag berättar det här. Jag var 14, han var 17. Det började med att jag inte var redo att förlora oskulden. En dag så bad han mig suga av honom men jag sa att jag inte ville så han tvingade ned mitt huvud medan jag grät och slog för jag vägrade öppna munnen.

Det pågick i et halvår tills han var otrogen och gjorde slut, jag vågade aldrig lämna honom. Jag vågade aldrig anmäla.

Mitt ex höll mig inlåst i hans lägenhet i nästan tre dagar där han tvingade i mig droger och våldtog mig. Han var 29 och jag 19. Jag har aldrig vågat anmält, men hoppas kunna klara av det snart.


Min pojkvän tjatade om analsex men jag ville inte. Jag sa nej, halvsomnade och helt plötsligt var han i mig. Har fortfarande blödande sår som inte har läkt och vågar inte söka hjälp på grund av skamkänslor.

Min dåvarande pojkvän hade oralsex och vaginalt sex med mig när jag sov. Det hände igen trots att jag sagt ifrån att jag inte ville när jag sov.Jag blev våldtagen av min dåvarande pojkvän. Jag slogs inte för mitt liv, jag skrek inte nej. Istället frös jag till is och kunde inte röra mig, jag kunde inte säga något. Jag bara låg där och grät, och lät honom hålla på.Jag hade sagt redan innan att jag inte ville ha sex för vi inte hade träffats så länge. Men när vi skulle sova ville han ändå. Jag sa att jag var trött och ville sova, men han tjatade och tjatade. Till slut satte han sig över mig i en ställning där jag inte kunde röra mig. Jag sa att jag inte orkade och att jag inte ville. Han svarade ”jag vet att du vill” – till slut gav jag upp.

Han ville ha sex men jag ville inte, men jag vågade inte säga nej. Jag låg där och vi hade sex och det gjorde så ont och han tog tag i min hals och han tryckte åt så jag fick ta bort hans hand. När jag sa till honom under sexet att det gjorde ont så sa han att det snart blir bra. Smärtan släppte inte och jag grät så tårarna rann men han slutade inte. Jag var så rädd för att anmäla till polisen och jag tänkte att det inte var en våldtäkt – bara för att jag inte sa nej.


Mitt ex gjorde slut med mig bara sådär, och jag var fortfarande kär så jag stöttade honom i allt. På hans födelsedag så frågade jag om jag kunde komma till honom så jag åkte dit och kramade om honom och sa grattis.

Då tog han mig hårt och slängde mig mot en madrass han hade lagt på golvet, slängde sig på mig och slet bort kläderna. Jag sa ”nej, sluta vad gör du?” men han fortsatte och jag började försöka slå honom. Jag spottade till och med på honom, men han gjorde det bara värre.

”Mitt ex ville ha analsex. Men jag ville verkligen inte det. Ändå när vi hade sex flertal gånger så hade han analsex med mg. Fast jag låg och grät och skrek så slutade han inte förrän han var färdig”


Denna artikel är en del av en miniserie där vi lyfter olika historier om våldtäkt – för att uppmärksamma och belysa att våldtäkter ser olika ut. Nästa artikel kommer handla om tjejer som blivit våldtagna av deras nära vänner.

Läs även Hade du själv sagt nej om någon hade försökt våldta dig?

Gilla Modette på Facebook!