5 saker killar inte har något att säga till om

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Det finns vissa saker killar bara borde hålla käften om. Modettes redaktör Sara Lund har listat några av det.

1. Abort

Det är både killen och tjejens ansvar när det kommer till preventivmedel och skydd – men blir en tjej gravid så ligger valet hos henne. Ingen man ska säga till om en tjej ska göra abort eller inte. Oavsett om det är Trump, staten eller din pojkvän. Det handlar om tjejens rätt till sin egen kropp.

2. Mens

Killar vet inte vad det innebär att ha mens – därför har de absolut ingen rätt att säga "Du kan väl jobba, du har ju bara mensvärk?" eller "Varför klagar du så mycket?" när mensen är och hälsar på. Var bara tysta – tack.

3. "Feminism behövs inte"

Killar har liksom ingen rätt att säga det här. För vad fan vet ni om det? Egentligen. Ni är män, ni är anledningen till att feminismen faktiskt behövs. Så. Bye.

4. Kvinnors vikt eller utseende

Killar ska aldrig ha någon som helst inverkan på hur du som kvinna ska se ut – oavsett om det handlar vad du väljer att ha på dig, hur mycket du väger, hur du sminkar dig eller hur du färgar ditt hår. Var dig själv, det finns killar som kommer älska det – vi lovar.

5. "Var det verkligen en våldtäkt?"

Påstår tjejen att det var en våldtäkt så var det förmodligen en våldtäkt och ni killar som försöker att förminska problemet och anser att "hon sa ju inte nej" är ett bra argument – ni killar borde prata mindre och lyssna mer.


Om skribenten:

Sara Lund är redaktör på Modette.se. Läs fler krönikor av henne nedan:

Nej Paow, varken du eller Trump har något att säga till om när det gäller aborträtten.

Till alla kåta svin där ute – när du tjatar till dig sex förstör du tjejers liv.

Gilla Modette på Facebook!