Därför sväller din mage upp som en ballong

Därför sväller din mage upp, orsaker, mage
Därför sväller din mage upp. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Här är sex naturliga orsaker till varför din mage sväller upp som en stor ballong – och vad du kan göra åt det.

1. Du äter för fort

Vi vet ju alla hur flåsigt det kan bli när du snabbt ska tugga i dig söndagspizzan. Men när du äter maten snabbt så följer dessutom en hel del luft ner i magen som orsakar uppsvälld mage. 

2. Du är stressad

Våra magar är inte bara fulla av mat, i vävnaden sitter även otroligt många nerver som reagerar på hur du mår psykiskt. Stressat huvud leder ofta till stressad mage och det kan göra att den sväller upp!

3. Du har förstoppning

Glöm inte bort att bajsa, fis, ät fibrer, drick vatten och sluta stressa! Det är ändå ingen som tror på att tjejer inte bajsar så gör det för guds skull, oavsett om det är på jobbet, i skolan eller på stan. Skit i normerna och gå på toa när du behöver.

4. Dina hormoner

Mensmage är en riktig grej och under vissa perioder så förlorar vi kontrollen över kroppen och våra hormoner tar över. Även om det kan kännas jobbigt först så tar kroppen hand om det själv. Ganska skönt ändå!

5. Vätskebrist

Många kanske tror att kroppen sväller på grund av för mycket vätska. Men kroppen behöver balans och det kräver att du både äter och dricker mycket! Två liter vatten om dagen är bra för magen!

6. Du kan ha IBS

Misstänker du att det kan vara något annat än de här naturliga orsakerna? Då kan det vara värt att göra ett besök hos läkaren och se om du lider av IBS eller någon annan åkomma som orsakar dina magproblem.

Foto: Unsplash


En annan konstig grej magen gör, är att kurra (ibland oavsett om du har ätit eller inte). Vad beror det på? Ta reda på svaret i videon.

4 saker du inte visste om fräknar

Gilla Modette på Facebook!