Här är tricket bloggare använder för att få fler likes på Instagram

fler följare, likes och kommentarer på Instagram.
Så får du fler följare, likes och kommentarer på Instagram. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Likes, kommentarer och fler följare på Instagram – här är tricket bloggare använder sig av.

Instagram lanserade en uppdatering förra året som innebär att bilderna inte längre hamnar i ordning – utan bilder med fler reaktioner hamnar högre upp i flödet, alltså syns av fler.

Uppdateringen fick oss alla att få panik och vi kände direkt att liksen började trappa ner på vissa bilder - men stiga rejält på andra.

Och det finns en anledning till att det är just så, att vissa bilder får sjukt mycket reaktioner medan andra bilder mer eller mindre försvinner i flödet – och det har bloggare såklart stenkoll på.

Influencers och bloggare har ett litet trick som de använder, som gör att deras bilder hamnar högre upp i flödet och därmed syns mer – vilket leder till mer likes. De har alltså en strategi som de använder sig av för att bli ännu större på sociala medier.

Så, vad är det för magiskt trick?


Jo, de hjälper varandra, något som kallas för "pods", skriver Racked.

Alltså, bloggare och influencers kommenterar varandras bilder – så att de då hamnar högre upp i flödet hos användare.

Men det finns en hake, Instagrams algoritm fungerar så att kommentarer som är mindre än tre ord långa eller bara innehåller emojis räknas inte som en "riktig" kommentar – utan det behöver vara en kommentar med minst tre ord och den måste dyka upp nästan direkt efter att bilden publicerats.

På så sätt dyker bilden upp hos fler användare på Instagram – och liksen trillar in.

Så, ser du att bloggare ofta kommenterar varandras bilder på Instagram? Nu har du svaret varför (eller så är de bara vänner... vem vet!).

Men det finns vissa bilder som gör att folk avföljer dig – kolla in här vilka.

Vill ni veta vem som har världens mest lajkade bild på Instagram? Klicka här!