Liza åt 500 kalorier om dagen – här är bilden alla borde se

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Modellen Liza pushade sig själv till att gå ner i vikt för sitt jobb – tills gränsen var nådd.

Modellen Liza Golden-Bhojwani har arbetat inom modeindustrin sedan hon var 17 år och har gått på catwalken under Fashion Week över hela världen – en karriär många drömmer om.

Men på Instagram visar hon nu upp verkligheten och vill berätta sin historia – om livet som modell. Hon postade två bilder bredvid varandra där den ena är en bild från toppen av hennes karriär och den andra bilden är nutid – när hon inte längre går på catwalken. Och visst ser hon lyckligare ut på bilden till höger?

Till bilden skriver hon att hon fick en kick av att modella när hon var yngre och pushade sig själv mer och mer för att gå ner i vikt – något som fick henne att endast äta 500 kalorier om dagen, alltså svälta sig själv.

Men när hon skulle jobba på Fashion Week i Milano så började hon gå upp lite i vikt, då hungern blev för extrem och hon började äta lite mer. Då fick hon höra att hennes lår såg tjocka ut.

Ju längre tiden gick började hon äta mer, då hungern tog över, och till slut gav hon upp. Hon skriver att hon slutade kämpa emot sin kropp och slutade med att svälta sig själv.

Liza flyttade från USA till Indien för kärleken och nu har hon gett upp allt som har med den sjuka modeindustrin att göra, och arbetar nu som modell utifrån hennes egna förutsättningar.

"Jag gör det för mig själv, inte för mitt jobb" skriver hon.

Hon skriver att hon mår betydligt bättre idag och älskar sin kropp mer idag än då, och vill nu inspirera andra till att sluta kämpa emot sin kropp och försöka leva upp till ett sjukt ideal.

"Jag förtjänar att vara lycklig och känna mig tillräcklig. Vi alla gör det", skriver hon.

Och visst har hon rätt? Vi alla förtjänar att vara lyckliga och inget sjukt ideal eller jobb ska få oss att svälta oss själva – för en lycklig själ är också en lycklig kropp, eller hur?

Läs även om svenska Jennifer som var med i Top Model. Hon åt bomull doppat i saft, för att mätta magen.

Gilla Modette på Facebook!