Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Har du haft mögligt bröd hemma? Då måste du läsa det här

Möglig mat, kan man skrapa bort det?

Dela på Pinterest
Har du någon gång skrapat bort möglet på den sista mackan för att sedan äta upp resten? Då kommer detta att chocka dig.

Någon gång har vi nog alla varit där. Du ska precis ta dig en macka när du märker det... Mögel (!).

Vissa av oss slänger mackan på en gång för att sedan ta en ny, utan de äckliga möglet på.

Men vissa av oss har fått lära sig att man minsann inte slänger mat. Vilket betyder att vi bara har tagit bort den biten av mackan där möglet är synligt för att sedan njuta av resten.

Nu har dock den hemska sanningen kommit fram, för just med mjuk mat som mackor är det lättare för möglet att tränga ner i djupet. Det betyder alltså att möglet går längre in i mackan än vad ögat kan se.

"Vi rekommenderar inte att mögel bara bryts av bröd, just för att de är mjuk mat" berättar Marianne Gravely, en teknisk specialist för United States Department of Agriculture för NPR.

Så nästa gång du tar en macka och märker att det är mögel på den, släng den och ta en ny. Du vet aldrig om hela mackan är möglig även fast du inte kan se det med blotta ögat!

Mer:

Anställd på Subway avslöjar – det här ska du aldrig beställa

11 saker du måste äta innan du dör – enligt internet

Gilla Modette på Facebook