7 saker ni kan göra tillsammans i sommar – under 500 kr

Saker göra med kompisar billigt på sommaren
Billiga saker att göra med sina kompisar i sommar - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Känner ni att ekonomin sätter stopp för allt kul? Här är sju saker ni kan göra tillsammans i sommar, som ni sent kommer glömma.

1. One tree hill – dare night

Alla som har följt den hyllade serien One tree hill kommer nog ihåg när hela gänget blev utmanade av Felix att ha en "dare night".

Detta innebär att ni delar upp er i två lag där varje lag får olika uppdrag. Det kan vara allt från att byta kläder med någon av det motsatta könet till att någon i laget ska ta en selfie med en okänd person. Här sätter fantasin alla gränser men kom ihåg att allt måste dokumenteras och skickas till det andra laget för att ni ska få era poäng, vid midnatt avslutas tävlingen och de laget med flest poäng har vunnit.> width="100%">

2. Temafest

Strunta i de vanliga förfesterna där det egentligen bara handlar om att dricka så mycket som möjligt för att sedan gå ut och klubba. Be istället alla lägga in 100 kr i var och styr upp ett "whiteparty", en taccofest eller varför inte en kräftskiva. Med lite planering behöver det inte alls bli dyrt och kvällen brukar oftast leda till mycket snack om svunna tider och skönsång långt in på kvällen, hur mysigt?

3. Cykelfest

Dra ihop ett gäng, låt alla få ett varsitt tema (det kan vara precis vad som helst) och cykla sedan runt till alla olika personer. Vi kan garantera magknip av allt skratt och en sjukt bra kväll helt enkelt.

4. Tälta

Har ni inte råd att gå på en festival eller kan ni inte vara borta så länge från jobbet? Ingen fara. Boka in en dag, ta med ett tält, en engångsgrill och lite gott att äta och dricka. Cykla iväg till något område där man får tälta (det finns flera ställen som inte kostar en krona att tälta på) och gör precis det ni känner för. Spela bra musik, prata långt in på natten, dansa i solnedgången och vakna tillsammans morgonen därpå, kan det bli bättre än så?

5. Grillkväll

Hittar ni inte en dag då alla kan åka iväg och tälta tillsammans? Styr ihop en kväll då bara där ni kan grilla tillsammans, ta med kubb, brännboll, en fotboll eller varför inte en frisbee? Häng hela kvällen och njut av varandras sällskap, det behövs faktiskt inte mer än så.

6. Heldag (med strandhäng)

Njut av det fina vädret, cykla iväg till närmaste park eller ta bilen till närmaste strand om möjligheten finns. Ett hett tips om du bor i Stockholmsområdet är att åka till den blå lagunen. Ni kommer inte bli besvikna!

7. Roadtrip

Vist, det här kräver en bil och att någon har körkort. Men bil går i alla fall att hyra över dagen och är ni fem personer så kommer ni undan ganska billigt. Ni behöver inte alls åka iväg så långt, varför inte ta en roadtrip i er egen stad, åk ut till ställen som ni annars inte är på. Med lite bra musik och trevligt sällskap så blir det garanterat en dag att minnas. Den här aktiviteten fungerar minst lika bra på dagen som på kvällen.

Mer:

Linn Ahlborg, 17, om festresan: "Kommer bli barnförbjudet"

9 saker du kan göra efter studenten

Gilla Modette på facebook

Bildkälla:caro_e_