Därför borde du testa att bo utomlands – 8 argument

Fördelar med att bo utomlands.
Argument till att flytta utomlands. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Flytta utomlands och vänd ditt liv upp och ner. Ge dig in på ett utvecklande och spännande äventyr kantat med utmaningar och möjligheter.

Stick iväg på ditt livs äventyr och utmana dig själv, ge dig själv möjligheten att utvecklas på bästa möjliga sätt. Genom att flytta utomlands tar du dig inte bara utanför din comfort zone utan du gör det ordentligt, förändringar på alla plan i livet.

Modette listar 8 anledningar till varför du bör flytta utomlands någon gång under livet:


1. Varför upptäcka bara en plats när du kan upptäcka många fler? 

Frågan är vad som håller dig kvar? Är det familjen? Vännerna? De kommer alltid finnas kvar när du kommer tillbaka (eller pumpa dig på tips på resmål). Det finns för många fantastiska platser i världen för att stanna kvar hemma.

2. Du går livets riktiga skola 

Då menar vi konststycket med att tvätta kläder med kallvatten i en plasthink eller fixa ett stopp i toaletten, den sortens kunskaper som man oftast inte behöver lära sig hemma. Du lär dig anpassa dig efter omständigheterna och lockar fram din kreativa sida för att lösa de problem och utmaningar du utsätts för

3. Vädret! 

Om man inte älskar den svenska vintern så ta tillfället i akt att njuta av dessa mörka månader på varmare breddgrader.

4. Bredda ditt sociala nätverk

Det är alltid spännande att möta nya människor, ingen kommer någonsin klaga på att de har för många vänner. Bor du utomlands så kastas du rakt ut från tryggheten du har hemma och in i en värld av främlingar. Det kan vara skrämmande, men i slutändan så får du en helt ny umgängeskrets och träffar personer som du aldrig annars hade stött på. 

5. Du utökar dina möjligheter

Med tanke på dagens jobbmarknad med hög konkurrens så finns det fler möjligheter ju fler marknader du är aktiv på. Kanske finns ditt drömjobb i nästa land du upptäcker. Det är heller inte fel att du kryddar ditt CV med dina nya färdigheter och kulturella kunskap.

6. Du kan uppleva alla möjliga galna saker

Tacka inte nej till ett erbjudande om att prova något nytt. Det går att utmana sig själv hemma, men helt ärligt så är du aldrig så vågad som när du är utomlands. Testa allt som inte går att göra hemma, dyka med tuber i Filippinerna, lär dig surfa i Costa Rica, besök ett yogacenter i Bali, det finns inget som hindrar dig.


Bildkälla: Pixabay

7. Du lär dig utforska och uppskatta världen vi lever i

Detta är också något man kan göra hemma men allt för ofta går livet på automatik och oftast går du till samma ställen som du brukar. Bor du i ett främmande land är du mer benägen att utforska och uppskatta världen runt om, ett levnadsätt som du kan ta med dig hem.

8. Du lär dig uppskatta de små sakerna i livet

Oavsett om det är toalett inomhus eller snabbmakaroner så kommer det alltid finnas saker du kommer sakna när du bor utomlands. Utmaningarna påverkar dig och du lär dig se på situationer med nya ögon och uppskatta det bekväma livet som finns där hemma, ifall du flyttar hem igen.

Mer:

9 saker du kan göra efter studenten

5 anledningar till att livet bara blir bättre efter studenten

Gilla Modette på Facebook!