Sofias bröst läcker utan att hon är gravid

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Youtubern Sofia Karmefjord berättar att hennes bröst brukar läcka en vätska hon kallar "bröstmjölk" – utan att hon är gravid.

På Youtube brukar 21-åriga Sofia Karmefjord lyfta viktiga ämnen med feministiska vinklar. Tidigare har hon lyft 100 viktiga anledningar till att vara feminist och i hennes senaste videoblogg berör hon ett annat ämne som är vanligt, men få som vågar prata om. Nämligen läckande bröstvårtor.

"Det började komma när jag började med p-piller typ för andra gången. Då började det komma, jag säger att det är bröstmjölk men det är säkert någonting annat, ur mina bröst", berättar Sofia i videon.  

För Sofia slutade det komma under tredje ring i gymnasiet, men nu är det tillbaka igen och ibland är det mer och ibland är det mindre. 

"Det är inte konstigt egentligen, det åker ju bort. Men innan en utekväll brukar jag liksom stå och klämma på brösten för att det måste komma ut, för jag vill inte gå ut på båten och bara 'ojdå, mamma är ute på fest'", säger hon i videobloggen

Eftersom Sofia inte är ensam om det här så kontaktade vi Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska på 1177 Vårdguiden och UMO.se, för att gå till botten med varför brösten kan läcka vätska. Läs vår intervju med henne här!

Se Sofias video här:

Mer: Därför läcker dina bröst – trots att du inte är gravid

Ellen Bergströms bild på brösten hyllas: "Jag ser ut så här"

Gilla Modette på Facebook!