5 knep som gör sovrummet svalt – om det är varmt när du sover

Svalt i sovrummet
5 knep du måste känna till om det är för varmt när du sover för att få det svalt i sovrummet. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ligger du och svettas i sängen hela natten? Ja, då finns det några knep du borde känna till.

1. Dra ner rullgardinen

Ha den nere hela dagen när du inte är hemma. Då kommer inte solljuset in och det blir automatiskt svalare, hela dagen. Perfekt till kvällen då du ska krypa ner i din stora, varma och mysiga säng. Life hack här är att dra upp den liiiitegrann om du har fönstret öppet under natten, för då kommer kylan in bättre.

2. Duscha innan du går och lägger dig

Du svalkar då av dig och kroppen återgår till sin normala temperatur. Det sämsta du kan göra är att typ springa hem och kasta av dig kläderna för att hoppa i säng. Då blir det riktigt varmt och svettigt.

3. Byt ut dina täcken

Sover du med ett varmt duntäcke? Ja, då kanske det inte är så konstigt att det är varmt. Ett tips är att sova med enbart påslakan – svalt men ändå något som ligger över en.

4. Vänd på täcket

Klassiskt trick! Genom att vända täcket och kudden lite då och då så blir det svalare. Ett extra knep är att sova med ena benet utanför täcket. 

5. Sov ensam

Sover du tillsammans med någon varje natt, och ni vaknar av att det hela tiden är varmt? Testa alla knep ovan innan ni tar till det här drastiska knepet. Kroppsvärme är mysigt men vissa varma sommarnätter är det faktiskt inte mysigt, utan endast jobbigt.

Mer:

4 saker din läkare vill att du ska veta om brun utan sol

Så får du bort mensfläckar från kläder och lakan

Gilla Modette på Facebook!