Så mycket kostar ett bröllop på slottet som Kenza Zouiten gifte sig på

Kenza Zouiten och Aleks Subosic
Så här mycket kostade Kenzas och Aleks bröllop. - Foto: Kenzas.se
Dela på Pinterest
Att få ett magiskt bröllop på slottet likt Kenzas och Aleks blir inte en billig historia...

Förut gifte sig Sveriges bloggdrottning, Kenza Zouiten, med Aleks Subosic på ett sagolikt slott. Firandet pågick en hel helg där vigseln och festen ägde rum på Rånäs Slott som ligger ungefär en timme från Stockholm.

Efter att ha sett parets bröllopsbild, den fantastiska maten och den vilda festen som följde på kvällen är vi minst sagt avundsjuka. Som tur är har även vi chansen att få ett lika sagolikt bröllop som Kenza, förutsatt att vi börjar spara pengar i tid. 

Ett bröllopspaket på Rånas Slott innehåller allt från vigsel, brudskål, middag, fest, övernattning och en brunch dagen efteråt – allt du behöver med andra ord. Det är dock inte helt gratis. 

Det kostar dig nämligen cirka 1600 kronor per gäst, och då måste man bjuda minst 75 gäster. Om man dessutom tänker låta gästerna sova kvar över natten så tillkommer det lite extra kostnader...


Att som gäst sova en natt på slottet kostar nämligen cirka 1000 kronor, och även där är det ett minimum krav på att 75 gäster sover kvar.

Redan nu är bröllopskostnaderna uppe i nästan 195 000 kronor.


Om du vill göra som Kenza och Aleks och gifta er utomhus så tillkommer en kostnad på 5000 kronor. Ska alla gäster sedan få vin till maten så får du räkna med ytterligare cirka 500 kronor per person och vad vore ett bröllop utan en natt i bröllopssviten för cirka 2500 kronor?

Givetvis skiljer sig alla bröllop i från varandra kostnadsmässigt, men vill du ha ett drömmigt bröllop som är snarlikt Kenzas så får du vara beredd på att hosta upp ungefär 239 500 kronor. Men vad är väl ett bröllop på slottet?

Mer:

Här är Kenzas drömmiga brudklänning från Ida Sjöstedt

Kenza och Aleks har gift sig – se den fina bröllopsbilden här

Kenzas stora avslöjande om vad som väntar efter bröllopet: "detta blir sista året"

Så mycket tjänar den svenska bloggaren Kenza Zouiten

Källa: Rånäs Slott Itsmepavlica Daniel Paris Kenza Angelica Blick Fabian Wester Mariamroxx Tanbyklara Joeymassa Insesstagram