Studietipsen som ger dig A i alla ämnen

- Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Har du som mål att få A i alla ämnen? Vi hjälper dig på vägen! Här är 8 steg till hur du höjer dina betyg.

Att få A i alla ämnen kanske låter som en ouppnåelig dröm, men det är fullt möjligt. Det är ingen enkel utmaning att ta sig an så var beredd på att lägga ner mycket tid och energi. 

Det finns inte en studieteknik som passar alla, så det första (och viktigaste) du måste göra är att hitta ett sätt som fungerar för dig. 

Nedan följer en lista på viktiga steg på vägen till ett perfekt studieresultat. 

1. Sätt upp en tidsplan

Börja med att fundera över vilka ämnen eller kurser som du har extra lätt/svårt för. Det kan vara värt att lägga lite extra krut på de svårare kurserna i början av terminen så att du har det svåraste ur vägen. Gör upp en plan hur, när och var du ska plugga.  

2. Skjut inte upp saker

Så fort du får en uppgift eller instruktioner till förberedelser inför ett prov, börja plugga! Du behöver absolut inte bli klar, men se till att i alla fall ha börjat. Ett tips är att plugga lite varje dag och på så sätt bygga upp en tung essä successivt snarare än allt på en gång. 

3. Gör en prioriteringslista

Skriv en prioriteringslista där du skriver upp vilka uppgifter som ska in när och vilka prov som skrivs vilka dagar. Prioritera också sådant som väger tungt för betyget.

4. Sätt upp delmål

Även om ditt slutgiltiga mål är A i alla ämnen så kan det vara bra att sätta upp delmål på vägen. En höjning från ett C till ett B är ett exempel på ett sådant delmål. 

5. Skippa nattplugget 

Vissa människor är mer produktiva på dagen medan andra jobbar bättre på natten. Men att stressplugga till fyra på morgonen när en ska upp och skriva prov klockan åtta är ingen bra strategi i längden, tillåt dig själv vila.

6. Läs på!

Att få A i alla ämnen är något som många studenter önskar uppnå och det finns en hel del hjälp att få. Boken A i alla ämnen: den ultimata guiden till högsta betyg av Raman Mehrzad är ett exempel på detta. Ta hjälp av andra som har lyckats för att nå dina mål!

7. Utnyttja tiden 

Se till att utnyttja dygnets alla timmar maximalt. Har du en lång resväg till och från skolan, passa på att plugga lite. Detsamma gälla håltimmar – istället för att bara vänta ut tiden mellan lektioner se till att få någonting gjort.

8. Var snäll mot dig själv

Ibland når en inte hela vägen fram, av olika anledningar, och det är ok. Det gör en inte till en sämre människa och att faktiskt ha försökt är en prestation i sig. Var inte för hård mot dig själv och tänk på att inte låta dina betyg definiera vem du är!

Foto: Shutterstock

Mer:

5 enkla knep som höjer dina betyg

Gilla Modette på Facebook!