7 saker tjejer alltid undrat om penisar – men inte vågat fråga

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Är sexet mindre skönt med kondom, hur är en omskuren penis och vad är egentligen medelstorleken? Här finns alla svar!

1. Vad är "blue balls"?

Gör aldrig någonsin något med en kille bara för att han säger att det gör ont eller att han "kommer få blue balls" – för det är liksom inte ett tillstånd som är skadligt eller speciellt märkvärdigt.

Men, vad är det egentligen? Jo, när killar blir upphetsade så forsar det ut blod i både penisen och testiklarna, vilket får dem att svälla. Får han då inte komma, så att svullnaden går ner, så kan det kännas som ett tryck i pungen, vilket kan vara lite obehagligt kanske. But still, det är ju ganska oskönt för oss tjejer med när vi inte får komma, eller hur? 

2. Kan man bryta en penis?

En penis har ju faktiskt inga ben i sig – så nej, den kan inte brytas. Däremot kan den skadas rejält – men inte brytas.

3. Är sexet mindre skönt när man har kondom?

Vissa killar påstår att det inte är lika skönt med kondom. Men dessa killar är alltså ingenting att ha, då de förmodligen är så ointresserade av hens partner att han inte ens testar sig fram vilken kondom som passar honom. Tycker man att kondom gör sexet mindre skönt – ja, då behöver man helt enkelt testa flera olika kondomer, för att hitta sin perfect match.

4. Kan killar ha sex utan stånd?

Klart det går, men det kan bli svårt att få in den ordentligt, utan att "slinka ut". Men, för att ha sex med kondom så är stånd viktigt, annars kan den lätt åka av.

5. Varför är vissa killar omskurna? Och vad är skillnaden?

Det kan bero på kulturella, traditionella, religösa, medicinska eller andra anledningar till att killar är omskurna. Det som är skillnaden är att en penis som är omskuren inte har någon förhud, då den opereras bort. Sex och onani fungerar på samma sätt, oavsett om han är omskuren eller inte.

6. Vad är medelstorleken på en penis?

Storleken varierar såklart stort, precis som alla andra kroppsdelar vi har. Men den genomsnittliga längden på en penis i slakt tillstånd är, enligt en undersökning från 2016, 9,16 cm lång och en penis med stånd 13,2 cm lång.

7. Varför ändras storleken på pungen?

Pungen är säcken runt testiklarna, och den lilla säcken kan ibland vara större och "lösare" och ibland mindre och fast. Detta beror på temperaturen. Är det kalls drar den ihop sig och är det varmt så "hänger" den mer. Ganska spännande ändå, eller hur?


Listan är inspirerad av Seventeen.com.

Källa: UMO.se, RFSU.

Gilla Modette på Facebook!