Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 ätbara blommor – till tårtan, sommardrinken eller maten

Dela på Pinterest
Piffa upp drinken eller desserten med bladen från blommor och förläng sommaren!

En stor mattrend är att få med sig blommorna in i kostcirkeln. De är väldigt vackra att titta på och en del sorter är dessutom ätbara! Varför inte dekorera sommardrinkarna med blomblad eller dekorera middagen till festen lite extra fint? 

Men glöm inte att tänka på att hålla koll på att de sorterna du vill testa är ofarliga, då en del blommor är giftiga. Om du ska plocka blommor själv så ska du se till att de inte ligger för nära vägkanten, utan plocka bara på de platser som du vet inte utsatts för avgaser, hundkiss eller bekämpningsmedel.

Här listar vi fem blomsorter som du kan använda, och som är ätbara!

Lavendel

Lavendel
Lavendel har en god smak och går bra att både äta och dekorera med. Foto: Unsplash

Nejlika

Nejlikan går utmärkt att äta.
Nejlikan är vacker och går utmärkt att äta. Foto: Unsplash

Fläderblom

Fläder
Fläder är en populär smak och fläderblom går utmärkt att äta. Foto: Unsplash

Penséer

Penséer
Pensé är perfekt till dekoration på både mat och drinkar som är ätbar. Foto: Unsplash

Gurkört

Gurkört
Smycka maten med gurkört som går att äta. Foto: Gunnar Lundmark/TT

Vill du få till en extra festlig drink och garanterat imponera på gästerna? Se hur du gör snygga isdekorationer i spelaren här. 


Mer:

Så gör du det perfekta snackset till brunchen

5 saker du aldrig ska äta på morgonen

Gilla Modette på Facebook!

Källa: ICA