Maxinne Björk dricker sin egen mens: "För mitt välmående"

Maxinne Björk
Maxinne Björk har provat att dricka sin mens. - Foto: Maxinne Björk
Dela på Pinterest
Toppbloggaren Maxinne Björk, sätter tantran på kartan i Sverige. Nu berättar hon om fördelarna med att dricka sin mens enligt tantra.

Maxinne Björk som bloggar om tantra berättar om hur stor del av läran om tantra handlar om mens – och vilka hälsofördelar det har att ta vara på den enligt läran om tantra. 

Enligt Maxinne så är mensen full av näring som enligt tantra går till förlorad under mensen. Det innebär att menstruationen anses vara en orsak till minskad ork, så man lär ut hur man kan minska på blödningarna och ta vara på de som kommer. 

Förutom att försöka minska sina blödningar genom träning, kost och mindset så kan man även dricka den – något som Maxinne kände sig kritisk till först.

"Jag kände väl att Tantra absolut var för mig men att det där kanske var att dra det lite för långt. Men nu står jag här, ca 8 månader senare och även jag dricker min mens", skriver hon på bloggen.

Något som är viktigt att tänka på är att blodet måste vara färskt. Därför bör du göra det här i början av mensen och se till att byta menskopp varje timme.

"Jag tycker att det är lite hard core att dricka det som det är, jag kanske kommer dit jag också. Än så länge blandar jag ut det i en kopp te", skriver Maxinne i ett blogginlägg.

Maxinne skriver även om resultaten hon upplevt.

"Det blir som en fin ceremoni jag gör för mig själv och mitt välmående. Jag skulle faktiskt vilja säga att jag känner en skillnad också, att jag känner mig mycket piggare", skriver Maxinne på bloggen.


Suget efter mat och rädslan när mensen är sen... Har du någon gång haft mens känner du nog igen det här i videon.

Mer: 

Därför får du och din kompis mens samtidigt

20 saker vi gör under mensen – men som ingen pratar om

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Maxinne Björk