Det här händer med din vagina om du har mycket sex

Det här händer om du har mycket sex.
Det här händer om du har mycket sex. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Blir vaginan mindre tight om du har mycket sex eller är det bara en myt? Med hjälp av en expert reder vi ut svaret.

Att ens vagina blir mer "slapp" om du har mycket sex är något av en myt, eller ett rykte, som vi förmodligen hört (av män) några gånger.

Men hur är det egentligen, blir man slappare ju mer sex man har, eller om man har mycket sex med någon som har stor penis?

Cosmopolitan har pratat med doktorn Dr Clare Morrison, som förklarar hur det egentligen ligger till – och det är en myt, precis som vi tror.

"Det här begreppet har mer att göra med ångest, skuld eller skam om sex – och en social rädsla för kvinnlig sexualitet och osäkerhet hos vissa män", säger hon till Cosmopolitan.

Foto: Unsplash

Vaginan är byggd för att rymma olika storlekar och att hela tiden återgå till sin naturliga form efteråt, alltså är den elastisk och anpassar sig.

Att föda barn gör att vaginan töjer sig, såklart, för att klara av en förlossning, och efter en förlossning kan vaginan vara lite större än vanligt – men även efter det så går den ofta tillbaka till sin naturliga form.

"Att föda många barn kan ha någon form av effekt. Öppningen vid vaginan töjer sig men kommer att sjunka tillbaka lite. Graden av hur bra den återgår är genetiskt, precis på samma sätt som att det varierar mellan kvinnor hur de får bristningar eller ärr", förklarar hon.

Så, har en person med en vagina mycket sex så blir hon inte "slappare" – och har hon lite sex blir hon alltså inte tightare. Kroppen är unik och är byggd på olika sätt – och är även flexibel och anpassar sig.


Ta för dig, säg vad du vill ha och var stolt över din kropp. Det är några saker du måste göra för att få ett bättre sexliv. Se mer i videon.

Mer:

Det här händer om du har sex med tampongen i

Gilla Modette på Facebook