Här är den bästa kameran för nybörjare på Youtube

Dela på Pinterest
Vi har testat sex olika kameror i jakten på den bästa videokameran för den som vill börja med Youtube!

Sony CyberShot DSC-RX100 III

Pris: ca 5 600 kronor.

Hantering: 4/5

Kameran var lätt att hantera och smidig att ha med om du vill videoblogga på språng. Skärmen går att vinkla uppåt så du kan se dig själv när du filmar vilket är ett stort plus.

Bildkvalité: 4/5

Färgåtergivningen och autofokuset är riktigt bra och snabbt. Det krävs inga krångliga inställningar för att få det snyggt utan den funkar bara.

Slutbetyg: 4,5/5

En riktigt bra kamera som är mångsidig. Bilden blir riktigt bra och den är skön att ha med sig och använda. Det här var helt klart min favorit!

Nikon D3400 och 18-55mm

Pris: ca 4 600 kronor.

Hantering: 2/5

Kameran är ganska stor och klumpig att ha med. Den är dock väldigt lätt. Den saknar vinkelbar skärm vilket gör den enformig då du inte kan se dig själv. Därför lämpas kameran bäst om du själv inte vill vara i fokus på din Youtube kanal.

Bildkvalité: 2/5

Bildkvalitén är sylvass när den väl är på topp men jag lyckades inte få till fokuset att flyta på. Åter igen så fungerar det när du ser vad du filmar, men det är något ansträngande och ett stort minus tyvärr, speciellt om du är nybörjare.

Slutbetyg: 2/5

Kameran var svår att förstå sig på som nybörjare och väldigt ensidig. Är du van Nikonanvändare så kan det gå om du planerar på att filma annat än dig själv i dina videobloggar.

Canon EOS 200D 11-55 mm

Hantering: 3,5

Kameran var lätt att hantera och förstå sig på. Den är dock lite stor och klumpig att ha med sig om du ska ta med dig den. Skärmen var vinklingsbar och ändringarna kunde ställas in med hjälp av touchscreen.

Bildkvalité: 4,5/5

Bildkvalitén var jättebra i bild och som såväl på film som på bild.

Slutbetyg: 3/5

Kameran är jättebra att lära sig med om du vill gå från auto till manuell kamera för att lära dig mer om avancerade inställningar. Vill du spela in videor hemma så funkar den här utmärkt, den kan dock vara klumpig att ha med på äventyr och resor.

Panasonic Lumix TZ90 

Hantering: 4/5

Kameran var lätt att ha med sig och satt stadigt i handen. Det fanns många inställningar att variera mellan men det tog ett tag innan man förstod sig på dem. Det var lätt att skifta mellan auto och ett mer avancerat läge.

Bildkvalité: 3/5

Bilderna blev lätt korniga utan blixt och jag tyckte att kvalitén också var snäppet sämre än på de andra kamerorna. Inte särskilt mycket, men märkbart.

Slutbetyg: 3,5/5

Den här kameran ryktas vara flera youtubers favorit. Kanske för att den är smidig och lätt att ha med sig när man är på språng. Är du ute efter en v-logg kamera i den billigare prisklassen så är det här ett bra alternativ att börja med.

Samsung Gear 360

Hantering: 2/5

Den är liten och smidig och utmärkt att ha med sig, men den loggar på och av vid uppkopplingen till mobilen. Det kanske inte är kameran som du börjar videoblogga med men defenitivt en rolig gadget att ha med på resan och göra videos/sända live på facebook om du vill ha fånga HELA ögonblicket. 

Bildkvalité: 1/5

Bildkvalitén är inte särskilt bra, och kvalitén liknar mobil/webcam. Den levererar dock ett överraskande bra ljud.

Slutbetyg: 2/5

Den här kameran skulle vi snarare rekomendera dig som älskar teknik och vill ha en rolig gadget till kamera samlingen snarare än dig som ska börja videoblogga. Ett roligt wildcard dock! Vi hoppas att fler kameror med liknande funktioner kommer i framtiden.

Mer:

Hur mycket minns du från 2017? Testa här!

Gilla Modette på Facebook!