Zucchinigratäng
Gratänger är alltid smart att satsa på om du vill bunkra upp med matlådor. Att byta ut potatis mot Zucchini känns helt rätt.
Du behöver:
2 msk olivolja
3 st gul lök, skalad och mycket fint skivad
180 g basmatiris
7 st zucchini, medelstora, skivade
5 dl buljong, ekologisk
4 msk crème fraîche
150 g cheddarost, finriven
Havssalt och nymald svartpeppar
Halloumi Stroganoff
Korv i all sin ära, men att byta ut den mot Halloumi känns så otroligt fräscht och gott.
Du behöver:
200 g Halloumi
1 gul lök
1 röd paprika
250 g champinjoner
2 msk Smör
1 burk röda linser ca 400 g
1 burk krossade tomater ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
2 dl grädde
3 dl ris
250 g sockerärtor
Soppa på rödbetor, röda linser och morot
Soppor är alltid en hit och så otroligt gott. Rödbetor är bra för din kropp då det ger bättre immunförsvar, sänker blodtrycket, ökar uthållighet, minskar sötsug och ger vacker hud.
Du behöver: (4 personer)
2 Rödbetor
1 Morot
1 Sötpotatis eller en bit pumpa
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 dl röda linser
Olivolja
1 l grönsaksbuljong
Salt och peppar
Pressad citron
Ev. riven ingefära alternativt ”currypaste” eller Tandooripaste”
Färskost och knipplök/gräslök till servering.
Veggopizza med aubergine och paprika
Pizza kan vara så mycket mer än onyttig och maxad med ost. Gör en botten på fullkornsmjöl och toppa med härliga grönsaker som aubergine och paprika.
Du behöver:
300 g pizzadeg
1/2 tsk oregano
1 stor rödlök
1 paprika
250 g aubergine
1 mozzarella (à 125 g)
1 dl svarta oliver
1 tsk oregano
Tomatsås:
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 tsk basilika
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm peppar
Champinjonköttbullar med spenatpasta
Byt ut dom klassiska köttbullarna och satsa på champinjoner eller något annat fräscht.
Du behöver: (4 personer)
4 portioner färsk pasta
400 g nötfärs
200 g champinjoner
1 ägg
1 gul lök
Salt och svartpeppar
1 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk olivolja
2 msk smör
1 rödlök
1 burk creme fraiche lätt
0,5 msk dijonsenap
200 g färsk spenat