Därför klädde sig alla tjejer i svart under Golden Globe Awards 2018

Kändisarna klädde sig i svart på röda mattan - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Igår flockades kändisar på röda mattan under Golden Globe Awards och alla kvinnor hade en enda sak gemensamt – de bar svart.

Igår under Golden Globes bar alla kvinnor svart, men inte på grund av en klädkod eller ett tema under kvällen, utan de alla gick ihop tillsammans för att stöta initiativet "Time's up".

Initiativet Time's up grundades efter höstens belysning på sexism och sexuella övergrepp som kvinnor blivit utsatta för på arbetsplatser.

Initativet inkluderar bland annat en fond på 13 miljoner dollar som kvinnor ska kunna ta del av för att få juridisk hjälp efter att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp, kamp för en lagstiftning med hårdare straff mot företag som tolererar trakasserier och använder sig av avtal för att tysta offer, skriver New York Times.

Bildkälla: Stella Pictures

En del av initiativet var även att belysa det under Golden Globe efter höstens uppmärksammade sexuella trakasserier som skett i Hollywood under flera år. Därför valde kvinnorna att bära svart.

"I flera år har vi visat upp oss på galor som kvinnor, med våra klänningar, färger och våra vackra ansikten och all glamour. Den här gången kan inte branschen förvänta sig att vi ska gå upp och snurra omkring. Det är inte vad ögonblicket handlar om" säger Eva Longoria till New York Times.

Se alla gala outfits här!

Mer:

Här är kändisarnas outfits under röda mattan på Golden Globe Awards 2018

Gilla Modette på Facebook!