Här är IKEA-prylarna som ökat rejält i värde – säljs nu för flera tusen

- Foto: Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Det finns några prylar från IKEA som idag kan vara värda rejält med pengar. Allt från matsalsstolar till bord och porslin.

Igår kom nyheten att IKEA:s grundare, Ingvar Kamprad, har gått bort. Han blev 91 år gammal och enligt vänner och familj ska det ha gått lugnt och stilla. 

"Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland. Han föddes 1926 i Småland och redan som 17-åring grundade han IKEA. Ingvar kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen av sin familj och av IKEA-medarbetare över hela världen", skrev IKEA på Twitter.

Nu har auktionssajten Barnebys listat några prylar från IKEA som säljs för höga priser på auktion – och är rejält eftertraktade. Har du några av dessa prylar hemma? Kolla in listan nedan!

1. Porslin 

Den här 1700-talsserien, "Nejlika", har sålts för 11 000 kronor vid Göteborgs Auktionsverk och är en av de mest eftertraktade prylarna från IKEA på auktion. 1999 slutade man producera serien, då den inte såldes så bra, men idag är den galet poppis. 

2. Slagbord

Även detta är från IKEA:s 1700-talsserie och är ett slagbord vid namn "Bergslagen". Bordet har sålts på auktion för hela 6 400 kronor.

3. Fåtöljer 

Designern Karin Mobring står för flera av möblerna som idag är eftertraktade på auktion. Dessa fåtöljer heter "Amiral" och är från 1970-talet. Stolarna är i läder och har sålts för 16 150 kronor på auktion.

4. Fåtölj i metall

Den här metall-fåtöljen är designad av Niels Gammalgaard för IKEA. Den är lackerad i metall och har sålts för hela 10 800 kronor på auktion under 2016. 

5. Fåtölj i trä

Den här fåtöljen "Åke", kostade 198 kronor när den såldes på IKEA år 1956. Men under 2016 såldes den på auktion för hela 10 500 kronor. 

6. Matstol

Den här stolen är en del av en matsalsgrupp "Monaco", som såldes under 1960-talet på IKEA. Den har bara blivit mer och mer populär under åren och har nu sålts på auktion för hela 2 100 kronor. 

Källa: Barnebys

Mer:

IKEA vill att du ska kissa på deras reklam – anledningen är så mysig

Gilla Modette på Facebook!