Hon filmade sin förlossning – här är Margaux Dietz tips till gravida

Foto: Margaux Dietz/Instagram/Youtube
Foto: Margaux Dietz/Instagram/Youtube
Dela på Pinterest
I maj förra året släppte hon videon som gjorde succé – en vlogg där hon visar allt från att vattnet gick till att bebisen var ute. Vi pratade med Margaux Dietz för att se vad hon vill säga till andra blivande mammor.

Det var i maj förra året som Margaux Dietz slog igenom med sin Youtubefilm "jag föder barn – förlossnings vlogg". Från att vattnet gick till att lilla Arnold var ute så filmade Margaux hela förlossningen och visade för allmänheten.

Klippet blev ett av Sveriges mest tittade klipp under 2017 och har nu över en miljon visningar. I fredags vann även Margaux priset "årets influencer" på ELLE-galan.

Vi träffade Margaux för att prata om priset och passade även på att fråga om förlossningen, om hon hade planerat att filma allt redan från början.

Bildkälla: Youtube/Margaux Dietz

– Jag ville göra den, men man vet ju inte hur det går. Jag ville inte sätta press på mig själv, då det enda man läser är att folk blev besvikna av förlossningen. Men att filma blev en terapi under graviditeten för då kunde jag tänka på annat, säger Margaux till Modette.

Margaux tror förlossningsvideon blev så stor för att det inte hör till vanligheten att höra såna här typer av historier.

– Jag tror förlossningsvideon blev så står för att folk tänkte ”jaha, är det så där det ser ut?”. Man frågar ju aldrig hur det ser ut på bb, vad man äter, vad som händer eller hur badkaret ser ut. Man fokuserar ju bara på negativt laddade frågor hela tiden, "hur ont gjorde det och hur mycket sprack du?", säger hon.

Hon menar att man ofta pratar om de negativa kring förlossningen, men glömmer bort det roliga och fina. 

Bildkälla: Youtube/Margauz Dietz

– Det pratas så mycket negativt om att skaffa barn. Om att det gör ont att föda barn, att du inte kommer få en plats, att man spricker och går sönder. Då blir man ju rädd, fortsätter hon.

Margaux tips till blivande mammor är att tänka på det fina istället för rädslan, och att fokusera på det bra sakerna som följer med.

– Se det som att du ska få den finaste saken i hela ditt liv som du kommer få njuta av hela ditt liv. Se det som en positiv sak och vi har så bra sjukvård i Sverige så det kommer förhoppningsvis gå bra, säger hon.

Bildkälla: Youtube/Margaux Dietz

Efter Margaux succévideo så fortsatte livet som vanligt, fast med en liten Arnold i sitt liv. Att klippet blev så stort som det faktiskt blev var ingenting Margaux märkte av.

Bildkälla: Instagram/Margauxdietz

– Jag var i min bebisbubbla så jag märkte ingenting, jag tycker allt är exakt som vanligt, bara det är fler som stannar mig på stan och fler som kollar på mina grejer, säger hon.

Se Margaux förlossningsvideo här:

Hon filmade hela sin förlossning – nu gör klippet succé

Gilla Modette på Facebook!