5 saker du kan byta ut i din mat för att bli mer hälsosam

Dela på Pinterest
Har du lovat dig själv att bli mer hälsosam inför 2018? Här är fem enkla saker att byta ut i din kost om du älskar bland annat chips, godis och nutellamackor!

1. Byt ut Nutellan till ekologiskt och osötat jordnötsmör

Det är supergott och ett jättebra alternativ om du vill njuta av goda rostade smörgåsar fast undgå en sockerbomb. Tips är att välja ett jordnötsmör med bitar i. MUMS!

Foto: Shutterstock

2. Byt ut kolagodisarna mot dadlar

Rulla dem i kokos eller kakao om du vill smaksätta dem. Vi är beroende!

3. Byt ut chipsen mot hemmagjorda grönkålschips

Sugen på något krispigt till fredagsmyset som inte är chips men ändå är chips då livets snacks ändå är chips? Då borde du testa grönkålschips. Lövtunna, frasiga och riktigt riktigt goda.

Foto: Shutterstock

4. Byt ut små portioner mot stora med mer grönt

Många minskar sina portioner när de försöker vara hälsosamma, men det är inte bra att gå hungrig och tömd på energi. Istället för att minska dina portioner så försök fördela om dem. Skippa inte pastan, potatisen eller riset utan addera lite extra grönsaker till pastan och fyll då på ordentligt så du verkligen blir mätt.

5. Rödvinet efter jobbet till en kopp te

Kommer du hem från jobbet, knäpper upp behån, glider i mjukisar och häller upp ett glas rött för att varva ner? Supermysigt då och då men låt det inte bli en vana. Försök satsa på alkoholfria alternativ så som kamomill te eller något annat grönt te som är rikt på antioxidanter och inte innehåller koffein om du vill varva ner.

Mer:

5 saker du aldrig ska äta på morgonen för ditt eget bästa

Gilla Modette på Facebook!