Så fixade Towe tusentals följare på Instagram – och lurade företagen

Foto: Towe Boström/Instagram
Foto: Towe Boström/Instagram
Dela på Pinterest
Towe Boström köpte sina följare på Instagram och låtsades vara en känd träningsprofil. Nu berättar hon om hur det gick till när hon försökte lura företagen och tjäna pengar på sina samarbeten.

Det är ingen hemlighet att Influencers kan tjäna flera tusen på bara en bild på deras Instagramkonton. Vi har tidigare skrivit om hur mycket de största bloggtjejerna i Sverige tjänar, och vilka kändisar som kan ta upp till fyra miljoner på en bild i flödet på Instagram.

Något som uppmärksammats på senaste tiden är hur lätt det kan vara för konton att fuska till sig följare och köpa engagemang för att framstå som mer inflytande än vad de faktiskt är, för att i sin tur ta betalt av företag som vill synas inför deras (fejkade) följare.

Någon som beslöt sig för att testa hur enkelt, eller svårt, det var att leva ett dubbelliv på Instagram för att tjäna pengar var reportern Towe Boström på Breakit som nu berättar sin story.

På kontot "Runningbyme" fejkade Towe att hon var en träningsprofil som förberedde sig inför Stockholm maraton.

"Under de kommande två månaderna lägger jag runt 2 000 kronor på följare och runt 3 000 kronor på likes och kommentarer", skriver Towe på Breakit.

Totalt beställde hon ca 32 000 följare från olika sajter på nätet. Men efter några månader fanns det mindre än 22 000 följare på kontot och i dagsläget har hon tappat ännu fler.

Därefter kontaktade hon plattformar som hjälper influencers att tjäna pengar på samarbeten med företag, och det gick trögt, men det gick.

Towe blir erbjuden små samarbeten, främst på den amerikanska marknaden, men också i Sverige. Summorna är små, mellan 300 och 1 000 kronor, men hon får ändå igenom dem. Utan att faktiskt genomföra dem förstås då hon inte vill lura någon.

Så, att köpa följare var kanske inte så lönsamt som man kan tro, speciellt inte om ditt mål är att bli nästa Kenza. Men det går definitivt att göra och tjäna små pengar på – även om det är förbjudet av Instagram att göra. Så om du drömmer om en karriär som influencer borde du lägga dina pengar på något roligare än fejkade följare på Instagram!

Mer:

Här är kändisarna som kan ta upp till 4,7 miljoner för en instagrambild

Så lätt kan folk avslöja att du stalkar dem på Instagram

Gilla Modette på Facebook!