Det här händer i din kropp när du börjar tycka om någon

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Fjärilar i magen, svårt att koncentrera sig och dragningskraft. Det finns några saker som händer med våra kroppar när vi börjar tycka om någon – och de flesta av oss kan nog relatera.

Att börja tycka om någon kan vara helt underbart – men ibland riktigt jobbigt. Det kan göra att du blir nervös, att du får fjärilar i magen eller att din hjärna slutar fungera helt och hållet, vi alla är olika.

Men för att förstå hur kroppen och våra känslor hänger ihop har Elitedaily pratat med relationsexperten Lisa Hochberger, som förklarar vad som händer med våra kroppar när vi börjar bli kära.

Bildkälla: Pexels

Hon nämner tre saker som kan hända när vi börjar tycka om någon, och de flesta av oss kan nog relatera ganska mycket.

1. Du tycker personen luktar gott

Om du tycker att en person luktar gott så ger din kropp dig en tumme upp – alltså att det är en person du verkar tycka om. Om du däremot tycker något luktar illa när du är på dejt så känner din kropp mindre attraktion till personen. Så, tycker du din babe luktar gott trots dålig morgonandedräkt? Ja, då är det nog lite känslor inom dig som blommar.

Bildkälla: Pexels

2. Du känner en dragningskraft till personen

Om vi tycker om någon så dras vi automatiskt till personen. Vi vill hela tiden vara runt omkring och när våra känslor vill vara nära så vill även kroppen det. Så, det finns en förklaring till varför du vill gosa med din babe – hela tiden.

3. Du får svårt att koncentrera dig på annat

"Om du inte kommer på dig själv att du tänker på någon hela tiden så är du nog inte så intresserad", säger Hochberger. Hon menar att känslor får oss att bli ofokuserade på annat och att kroppen kan bli lite svår att hantera. Känslor kan göra så att vi tappar fokus på vänner, familj, jobb eller skola.


Mer:

5 tecken på att han börjar bli kär – berättat av killar

Gilla Modette på Facebook!