5 skönhetsmisstag alla gjorde i tonåren – som vi ångrar idag

Skönhetsmisstag som vi gjorde när vi var tonåringar.
Skönhetsmisstag som vi gjorde när vi var tonåringar. - Foto: Hipp Hopp Hora
Dela på Pinterest
Ibland önskar vi att vi kanske hade tänkt ett steg längre innan vi gjorde de här sakerna mot oss själva i tonåren.

1. Solade utan solkräm

Solskyddsfaktorn var ett no go i tonåren. Man jobbade tvärt emot och tog till alla möjliga knep för att bli så brun, så snabbt som möjligt. Solskador sätter dock spår i form av tidigt åldrande av din hy och i värsta fall hudcancer. Varför tog vi inte hand om oss själva och höll oss till brun utan solen från Dove som alla ändå hade hela halvåret.

2. Att du noppade bort hela ögonbrynen

Vem kunde ana vilket helvete det skulle vara att få de där ögonbrynen att växa ut igen. Inte du iallafall – och inte vi heller.

3. Gick loss med plattången

Att det var trendigt med uppklippt hår med stort puff på huvudet och tunna tunna slingor i topparna gav oss inte de bästa förutsättningarna till att få ett långt och fylligt hårsvall. Det har tagit tid, kanske flera hundralappar på hårtabletter och massa inpackningar och håroljor, och när vi kollar tillbaka på våra högstadie bilder så känner vi bara "var det verkligen värt det?".

4. Misshandlade håret med löshår

Som om det inte räckte med att du slet sönder topparna, nej även hårsäckarna slet du ur och skadade med dina clips!

5. Att du skaffade töjningar och piercings som du egentligen inte ville ha

Piercingar var ju fett hett där i tonåren och även om du inte var helt hundra på saken så körde du på ändå. Det skulle vara i näsan, ovanför läppen, under läppen eller varför inte en töjning i örat?


Var du den som flashade med din nya jojo inför kompisarna? Eller bytte bort dina galexer mot en dank i kulhagen? Vi har listat 9 saker många gjorde på rasterna.