5 saker du vill veta om Ida Redig som tävlar i Melodifestivalen

- Foto: Instagram/ida_redig, Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Hon sa upp sig från jobbet och satsade helhjärtat på musiken. Nu gör hon debut i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg med låten "Allting som vi sa".

Melodifestivalen har förflyttat sig till Scandinavium i Göteborg för deltävling två. En av artisterna som tävlar är 30-åriga Ida Redig. Här är lite fakta om artisten som du kanske inte hade koll på tidigare. 

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Hur gammal Ida är och vilken stad hon kommer ifrån

Ida Redig är 30 år gammal, hon föddes 10 juli 1987. Hon kommer från Göteborg, där hon även bor idag. 

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Du har garanterat hört henne tidigare

Ni kanske har hört succéhiten "Du är kär i mig" tidigare, en låt som släpptes 2017 och också blev namnet på Idas senaste album. Utöver det hör vi även hennes röst i Kungsängens reklamfilmer, då med låten "God Morgon".

Vad hon heter på sociala medier

Ida Redig hittar ni på Instagram under namnet "Ida_redig", på Facebook heter hon "IdaRedigMusic" och på Twitter "Idaredig".

Låten hon tävlar med i Melodifestivalen

Ida gör debut i tävlingen med låten "Allting som vi sa". Den handlar om passionerad kärlek som man inte kan glömma - en låt som har jämförts med Veronica Maggios tidigare låtar. 

Bildkälla: Instagram/ida_redig


Hur hon började med musik

Ida jobbade tidigare i en klädbutik i Göteborg, men när hon inte fick sin ledighetsansökan godkänt för en resa till Australien i tre veckor sa hon upp sig. Därefter bestämde hon sig att följa sina drömmar och satsade på musiken. Ett år senare släppte hon sitt första album, berättar hon i en intervju med Sats.


Mer:


Gilla Modette på Facebook!