6 saker du måste veta om Margaret från Melodifestivalen 2019

Margaret från Melodifestivalen 2019
Margaret från Melodifestivalen 2019 - Foto: SVT/TT/Margaret
Dela på Pinterest
På lördag är det dags för en ny veckofinal av Melodifestivalen och en av de tävlande är ingen mindre än popstjärnan Margaret. Här är allt du måste veta om henne.

1. Var kommer Margaret ifrån?

Margaret är känd över hela Europa och hon har tidigare tävlat för andra länder än Sverige i Melodifestivalen. Hon är född i Ińsko som ligger vid  Pole Szezecinski i Polen. Än idag är Margaret bosatt i Polen men nu bor hon i huvudstaden Warsawa.

2. Hur gammal är Margaret?

Margaret föddes år 1991 och är 27 år gammal. Hennes födelsedag är den 30 Juni.

3. Var känner vi igen henne ifrån?

Margaret har bland annat gjort hitlåten "Cool me down" som toppade listorna år 2016. Låten blev känd i Melodifestivalen som polens bidrag och den knep 2:a plats i Eurovision. Dessutom tävlade hon i Melodifestivalen 2018 med låten "In my cabana".  Då tog hon sig hela vägen till den svenska finalen där hon tillslut landade på en 7:e plats. I år är det tredje gången gillt för Margret i tävlingen då hon deltar i den svenska tävlingen.

4. Vad heter Margaret på sociala medier?

På Instagram heter hon @Margaret_official. Där har hon cirka 832 000 följare. Varje dag delar hon personliga klipp och bilder ifrån vardagen som artist.

5. Vad heter hon i verkligheten?

Margaret är inte hennes riktiga namn, utan bara hennes artistnamn. Hennes riktiga namn är lite längre, egentligen heter hon Malgorzata Jamrozy. 

6. Vad låten heter som Margaret kommer sjunga under Melodifestivalen i Göteborg.

Låten heter Temop och den är skriven av Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg. Hon kommer uppträda i melodifestivalens andra deltävling 

Läs allt om melodifestivalen 2019 här!