Därför ska du duscha på kvällen – och inte på morgonen

Duscha på morgonen eller kvällen
Duscha morgon eller kväll? Det är den ständiga frågan. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Duscha morgon eller kväll? Det är den ständiga frågan. De flesta av oss väljer nog morgonduschen – men vi borde tänka om.

Är du den typen som alltid duschar på morgonen istället för på kvällen för att vakna till när alarmet ringer?

Du kanske tänker att du duschar för att bli ren och fräsch inför skolan eller jobbet, men faktum är att du borde faktiskt tänka om helt och hållet. 

För det finns faktiskt en fördel med att duscha på kvällen istället för morgonen – och det är en ganska stor fördel.

Enligt läkaren Dr. Samer Jaber är det viktigt att du tvättar både ansiktet och kroppen på kvällen, detta för tvätta bort både svett och smuts från koppen innan du går och lägger dig i sängen.

Extra viktigt är det att duscha på kvällen under vår och sommartider.

"Är du utomhus när det är vår så kan din kropp bli täckt av allergier, som pollen. Så du behöver tvätta bort det innan du går och lägger dig", säger han, skriver Daily Mail.

Och visst känns det ganska logiskt ändå? Att vi behöver tvätta bort allt innan vi går och gnuggar in det i våra lakan i sängen. 

Forskare har även konstaterat att du sover bättre om du har tagit en dusch innan sängen. Så, dags att tänka om och börja duscha på kvällen istället för morgonen? Ja, vi måste ju testa!

Blir ditt hår fett mer eller mindre direkt efter duschen? Ja, då gör du nog ett litet misstag när du tvättar håret. Se i videon.

Victoria har inte tvättat sitt hår på 1,5 år – resultatet här galet

Gilla Modette på Facebook!