5 saker du vill veta om Fab Freddie i Melodifestivalen

- Foto: Foto: Stella Pictures/Instagram
Dela på Pinterest
Under Melodifestivalen 2018 har programledaren David Lindgren en sidekick, "Fab Freddie". Men vem är han egentligen? Vi har svaret!

1. Hur gammal han är och vilken stad han kommer ifrån

"Fab Freddie" heter egentligen Erik Fredrik Christian Svensson och är född 3 oktober 1990, vilket betyder att han idag är 27 år. Han är född i Påryd utanför Kalmar, men bor idag i Stockholm.

Foto: Stella Pictures

2. Hans tidigare karriär

2018 är Fab Freddie sidekick till programledaren David Lindgren i Melodifestivalen, men vi har även sett honom på tv tidigare. Han är känd från Youtubeprogrammen "sminkduellen" och "FOMO", där han var programledare tillsammans med Anty. Han är även en känd Barnkanalen-profil. 

Foto: Stella Pictures

3. Hans roll i Melodifestivalen

Fab Freddie är sidekick till programledaren David Lindgren, och kommer följa med på alla olika deltävlingar i Melodifestivalen. Sidekick betyder att han kommer hjälpa till att leda tv-programmen. 

Foto: Stella Pictures

4. Vad han heter på sociala medier

På Instagram hittar vi Fab Freddie under namnet "FabFreddie", där har han cirka 60 tusen följare.

Foto: Instagram/Fabfredddie

5. Fab Freddies relation till Melodifestivalen

Enligt en intervju med Nöjesbladet så har Fab Freddie drömt om att vara med i Melodifestivalen i hela sitt liv. Han säger att han har varit ett fan enda sedan han var liten och suttit bänkad framför tvn. Hans favoritlåt är Carolas "evighet". 

Mer:

Läs mer om tjejerna som tävlar i Melodifestivalen, MargaretMimi Werner och Ida Redig här.

Gilla Modette på Facebook!