Så smygtittar du på någons Instastory – utan att personen ser det

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Vill du titta på någons Instastory utan att personen ska se det? Ja, det finns faktiskt ett litet knep som gör att du kan smygkika – utan att det syns över huvud taget.

För några dagar sedan kom nyheten om att det nu syns när vi screenshotar på Instastory, en nyhet som vi fasad över länge men som nu blivit verklighet även i Sverige.

Det har sabbat för flera av oss som älskar att screenshota och skicka vidare bilder – men lyckligtvis finns det ett lugnande besked som kommer göra flera av oss glada.

Du kan nämligen smygtitta på någons Instastory, utan att personen ser det. 

Det är Baaam som skriver om det smarta, men lite knepiga, tricket, och vi gick in på Instagram för att testa direkt – och det fungerar.

Det du ska göra är alltså att öppna Instastoryn som ligger bredvid den du egentligen vill se. När du sedan har den uppe ska du hålla fingret på skärmen, så Instastoryn inte försvinner utan "pausar".

Samtidigt som du håller fast den bilden så tar du ett annat finger och swipar åt höger eller vänster, beroende på vilket håll personen du vill se har sin Instatory. Dra bara lite lätt, så det ser ut som på bilden nedan.

Foto: Privat


Om du swipar för långt kommer du in på personens Instastory och det är kört, ditt namn syns då på personens lista.

Men genom att göra så här, och sedan swipa tillbaka till den du tittade på först, hinner du tjuvkika på en instastory – utan att det syns över huvud taget.

Ganska smart, eller hur? Se exakt hur du gör i spelaren ovan.

Mer:

Så ser du vem som screenshotat din Instastory

Gilla Modette på Facebook!