Det här händer när du slutar dricka kaffe

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Kanske är det inte en sån dum idé att slopa vårt älskade kaffe 2018. Att skära ner på kaffedrickandet verkar ju helt klart ha sina fördelar.

Du får lättare att hålla ett jämt humör hela dagen

Koffein gör att du pikar dina energinivåer som sen dalar. Och med toppar och dalar av energi så är det svårt att hitta en bra balans.

Du sparar pengar

En kopp hemma, en take away-kaffe på vägen till jobbet och en latte med tjejerna efter jobbet. Ja, ni hör ju. Det springer iväg fort! Testa att avstå från kaffet och för över de pengar du egentligen skulle lagt på kaffe till ditt sparkonto.

Du förlorar antioxidanter

Antioxidanter är bra för din kropp så om du slutar med kaffe så får du se till att få i dig antioxidanter på annat håll och det hittar du i bland annat grönt te, granatäpple och citron.

Foto: Pexels

Du sover bättre

Att hoppa kvällskoppen några timmar innan läggdags kan göra att du lättare kommer i säng i tid och får bättre sömn. Testa byt ut kaffet mot en kopp kamomillte istället.

Du får vitare tänder

Kaffe är en vanlig orsak till gula och missfärgade tänder. Om du ger upp kaffet så kommer dina tänder hålla sig vitare längre.

Du kan få problem med magen

Kaffe har ju en tendens att sätta igång magen, som de flesta av oss kaffeälskare vet... Så om du planerar på att sluta med kaffet så får du försöka få i dig mer fiberrik mat så som bönor, grönsaker eller fullkorn.

Mer:

5 saker du aldrig ska äta på morgonen för ditt eget bästa

17 vanor du borde börja dagen med varje dag

Gilla Modette på Facebook!