Recept: Vegetariska biffar med halloumi och morot

Dela på Pinterest
Vill du veta hur man gör vegetariska biffar med halloumi och morot? Vi har receptet och det är både enkelt, gott och går riktigt fort att göra.

Att äta vegetariskt behöver inte vara komplicerat, dyrt eller svårlagat. Det finns oändligt många alternativ, och ett av dem är att vegetariska biffar som är gjorda på halloumi och morot.

Rätten tar max en halvtimme att göra och är riktigt enkel, och allt du behöver är 4 olika ingredienser. Halloumi, morot, ströbröd och ägg. 

Steg 1: Riv morot och halloumi 


Här går det såklart att välja själv vad du vill ha mest av. Antingen halloumi eller morot. Ett bra standardknep är att tänka en morot per halloumipaket. 

Steg 2: Ta fram resten av ingredienserna 


Du ska ha ägg och ströbröd, och en enkel regel är att ta + 1 utifrån hur många morötter och halloumi du tog. Använder du en morot ska du alltså ha två ägg, har du två ska du ha 3 ägg.

Steg 3: Blanda allt i en skål


Om smeten blir för "vattnig" kan du ta mer ströbröd, om den blir för torr kan du ta ett till ägg.

Steg 4: Forma till små biffar

Om biffarna inte håller ihop behöver du mer ägg/ströbröd.

Steg 5: Stek biffarna

Stek på hög värme till biffarna fått färg och håller ihop ordentligt. Servera sedan med valfritt tillbehör. Riktigt mumsigt!

Mer:

Här är 7 bra maträtter att ha i matlådan

Gilla Modette på Facebook!