Det här ångrar vi att vi INTE gjorde i tonåren – berättat av tjejer

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
I tonåren begår många av oss misstag som man kanske ångrar senare i livet. Nu berättar åtta tjejer om vad de ångrar mest från tonåren.

Att hon inte chillade efter gymnasiet

– Jag ångrar nog mest att jag inte åkte utomlands eller chillade efter gymnasiet. Utan att jag istället började plugga och jobba typ heltid frilans och bang bom väggen, säger en tjej.

Att hon inte lärde sig spara pengar

– Ångrar att jag inte lärde mig spara pengar... Jag gjorde ju typ alla tonårsgrejer och ångrar inte att jag gjorde alla dumheter, men mycket får ju konsekvenser idag. Typ att jag inte kan hantera ekonomi och sånt, säger en tjej.

Att hon stressade över oskulden

– Alltså jag önskar att jag inte hade ångest över att jag var oskuld när alla andra haft sex med typ halva stan. Jag var arton år och kände mig så jävla ocool. Jag ångrar att jag inte sket i vilket och ba 'äh det får ta sin tid', säger en tjej.

Att hon inte dumpade killen

– Ångrar att jag väntade så länge med att göra slut en snubbe som förpestade mitt liv och var supersvartsjuk, säger en annan.

Att hon inte insåg hur liten del gymnasiet är av ens liv

– Jag minns att jag hade ångest för allt möjligt i den åldern. Men idag kommer jag inte på en enda grej som jag skämdes ihjäl över då. Så förmodligen var det världens minsta grejer som jag skämdes över. Alltså ångrar jag att jag inte tänkte mer 'vem fan bryr sig om fem år' och insåg då hur liten del gymnasiet är av mitt faktiska liv, berättar en annan tjej.

Att hon inte stack utomlands

– Att jag inte flyttade utomlands! Typ när man är äldre ska man tänka på barn, gubbe och lägenhet. Då har man inte tid och fucka ur några år i Barcelona, säger en annan.

Att hon inte var snällare mot sina föräldrar

– Jag ångrar att jag inte var snällare mot mina föräldrar. Jag var så jävla elak, vilket varken mamma eller pappa förtjänade, säger en tjej.

Att hon inte dumpade killkompisarna

– Ångrar att jag typ la så mycket tid på killkompisar som verkligen inte gav mig något tillbaka. Jag hade väldigt många killkompisar under gymnasiet och kan verkligen känna i efterhand att jag var mamma, flickvän och psykolog för så många, som inte alls var insatt i hur jag mådde, eller gav mig NÅGOT tillbaka känslomässigt. Jag ställde alla frågor, såg alltid till att vara skön tjej, inte tycka eller känna eller vara så mycket, säger en tjej.

Mer:

5 saker du älskade med din pojkvän i tonåren som du inte förstår idag

5 myter om sex som vi alla trodde på i tonåren