Efter succén på Youtube – nu tävlar Olivia Eliasson i Melodifestivalen

- Foto: Foto: Youtube/Stella Pictures
Dela på Pinterest
Från att vara en 16-årig fangirl av Anton Ewald till att tävla i Melodifestivalen. Modette har pratat med Olivia Eliasson som tävlar i sista deltävlingen av Melodifestivalen med låten "Never Learn".

På lördag tävlar nykomlingen Olivia Eliasson, 21, i sista deltävlingen av Melodifestivalen. Karriären började på Youtube och en dröm blev verklighet när hennes idol hörde av sig och ville samarbeta. 

Olivia började lägga upp covers på Youtube när hon bara var 12 år gammal. Hon gjorde covers på bland annat Daniel Adams-Ray, Rihanna, Zara Larsson och även Anton Ewald.

Foto: Youtube

– Jag har hållit på med musik sedan jag var typ 12 år. Det har alltid varit musik runt omkring mig då pappa spelar i ett rockband. Jag har vuxit upp med AC/DC och Metallica, och har själv testat mig fram och spelat in i pappas studio hemma, säger Olivia till Modette.

Men det var när Olivia släppte ett klipp på Youtube 2013 som allt startade på riktigt. Hon gjorde då en cover på Anton Ewalds superhit "Begging".

– Jag var ett 16-årigt fan som var kär i Anton när jag gjorde covern. Jag nämnde honom på Twitter när jag la upp videon, och då svarade han, säger Olivia.

Anton hyllade videon, något som såklart var superstort för Olivia. Men efter det hände något ännu större. Antons manager hörde av sig och frågade om hon ville göra ett samarbete med dem – och få sjunga med Anton. 

– Alltså jag blev ju helt.. Det fanns inte ord. Jag var en fangirl som hade fått min största dröm i uppfyllelse, säger hon. 

Olivia fick då åka upp till Stockholm och drömmen fortsatte – hon blev signad av ett skivbolag. Sedan dess har Olivia släppt singeln "Do You" och ska nu få tävla i Melodifestivalen.

Foto: Stella Pictures


– Jag vill nå ut med min musik, som är det klassiska svaret. Det är inte många som har hört mig. Jag är anonym och kommer som en nykomling, så jag vill visa min musik, säger hon.

På lördag tävlar Olivia med låten "Never Learn", som är skriven av bland annat Anton Ewald, som idag är både vän och kollega med Olivia. 

Gilla Modette på Facebook!