Svenska folket har röstat! Här är landets bästa stränder

Stränder som är bäst i Sverige - Foto: Unsplash/Andreas Hillergren/TT
Dela på Pinterest
Det är sommar och sol i Sverige och semestertiderna är i full gång. Men vilka stränder är egentligen bäst att hänga på? Enligt en undersökning är det två stränder som vinner överlägset.

Sommarlovet är i full gång och semestertiderna likaså. Vissa väljer att resa bort under ledigheten men andra väljer att stanna kvar i Sverige för att njuta av sol och värme. För även här i Sverige har vi faktiskt guldkorn när det gäller just sol, bad och stränder.

Enligt en undersökning av TNS SIFO på uppdrag av Resia så har svenska folket fått rösta på vilka stränder som är finast och bäst i Sverige – och det blev hela fyra stränder som delar på första och andraplatsen.

Bildkälla: Erik Simander/TT

Det är kända och klassiska stränderna Tylösand och Böda Sand som toppar listan och delar förstaplatsen. Tylösand som ligger i Halmstad och Böda Sand som ligger på Öland.

Bildkälla: Instagram/firstcamptylosand/bodasand

"Tylösand är en av de vackraste stränderna i Sverige och after beachen på hotellet är ett måste för många svenskar varje år. Bödas fantastiska sandstrand är ett paradis för barnfamiljer så det var inte heller överraskande att den ligger i topp" säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia i ett pressmeddelande.

Men även på andraplatsen får två stränder delad placering. Det är stranden i Skanör/Falsterbo och Sudersand på Fårö/Gotland.

Bildkälla: Andreas Hillergren/TT

Därefter är det stränder som Skrea Strand i Falkenberg, Pite Havsbad i Piteå och Sandhammaren i Österlen som hamnar på topplistan.

Bildkälla: Instagram/strandbaden

Mer:

Här är bästa sakerna att spendera pengar på i 20-årsåldern

Gilla Modette på Facebook!