Glöm marmor, här är inredningsdetaljerna som blir trendiga 2018

Dela på Pinterest
2018 bjuder på massa inredningstrender och det är mycket vi ska byta ut i våra hem – bland annat ljusa väggar, silver och stilrena möbler.

Att följa trender är både spännande, lärorikt men ibland även lite jobbigt. Precis när vi har målat om hela vardagsrummet så kommer nya trendspaningar och visar att väggarna ska vara mörka – eller tvärtom. 

Att följa trender i sitt eget hem är inget måste utan alla gör såklart som man själv vill, men vill du vara trendsäker så är det några saker du ska tänka på. 2018 är året då vi byter ut det ljusa och stilrena till ett mörkt och maffigt hem.

1. Mässing

Bildkälla: Instagram

Förra året var det mer silver som gällde men i år är det mässing hela vägen, det blir hetare än någonsin. Satsa på möbler eller andra inredningsdetaljer med mässing, så som vaser och ljusstakar. 

2. Färgstarkt

Bildkälla: Petra Tungården

Det ljusa, avklädda, stilrena hemmet byts ut mot ett färgstarkt hem. Våga testa dig fram med färgstarka möbler som soffa, fåtölj, puffar eller gardiner. Det kommer ge ditt hem en helt ny look och det ser riktigt hemtrevligt ut. Våga ta ut svängarna! 

3. Mörkt trä

Bildkälla: Instagram

Det här har varit trendigt tidigare år men i år kommer det bli riktigt hett och lyxigt. Tänk dig en byrå, stolar, matbord eller hyllor. I kombination med färgglada detaljer och mässing kommer det bli helt rätt. 

4. Mörka väggar

Bildkälla: Instagram

Det är inte bara våra möbler som byts ut från vita till färglada. Våra väggar kommer också lämna det ljusa bakom sig. I år blir det trendigt med mörka väggar. Tänk er i en grön, blå eller grå nyans. 

Mer:

IKEA:s stora sommarkollektion är här – se allt här

Gilla Modette på Facebook!